Сега изтласкан на преден план като премиум марка в семейството трактори на CNH Industrial, Steyr беше натоварен да покаже потенциалния трактор на бъдещето.

Определено една от задължителните спирки на Agritechnica, Konzept използва дизелов електрически хибрид от сестринската компания FPT, за да захранва мощността на отделните колесни мотори с налична до 250 kW максимална мощност.

Модулната конструкция означава, че четирицилиндровият дизел може да бъде заменен за алтернативен ,източник на енергия ако има такъв наличен. Ако моторите на колелата са свързани в мрежата, това означава подобрено сцепление, тъй като всяко колело може да бъде захранвано независимо и също така да се използва за възстановяване на енергия, като например при пътуване надолу.

След това тази мощност може да се съхранява в батерия, разположена под кабината. Батерията също може да се зарежда от електрическата мрежа.

Увеличаването на въртящия момент може да бъде задействано и от вградената батерия. Pto и хидравликата могат да бъдат задвижвани електрически, а също така има 700 V и 48 V връзки за електрозахранващи инструменти. Чрез монтиране на двигателя по-надолу са подобрени ъглите на управление.

Тракторът може да работи съвместно с дрон, за да получи данни в реално време за условията на почвата и културите. Главен дисплей информира оператора. Вратата на кабината не само се отваря електрически, но и стъпалата се спускат, а седалката се върти.