. Иновативен компактен трактор в гамата от 100 до 130 к.с. 

. STEYR S-Control CVT трансмисия е ядрото на Expert CVT серията.

. Вече с нов модел панорамен покрив и опция за Мултиконтролер II , вграден в поклакътник.

. Мощен трактор в компактен формат с премиум комфорт.

. Идеален за всички операции в зърнопроизводството, животновъдството, горския и комуналния сектор.

Expert CVT разширява гамата от трактори STEYR в диапазона от 100 до 130 к.с. Той съчетава S-Control CVT трансмисията с най-новата технология с двоен съединител (DCT). Stage-V двигател с HI-eSCR2, високо производителна CLSS хидравлична помпа, опции за окачване на предния мост и кабината, както и просторната кабина и многобройните допълнителни опции са само някой от впечатляващите характеристики.

Нововъведение към комфортната и просторна кабина е панорамния покрив с голяма видимост и огромното предно стъкло без рамки. Новият Multicontroller II подлакътник и елегантно вграденото приборно табло в дясната колона е възможна нова опция.

„STEYR са избрали Expert CVT за стартов модел за своята доказана S-Control CVT трансмисия и S-Tronic система в сегмента 100+ к.с.. Той е идеалния избор за клиенти, търсещи високо-производителен трактор в компактен формат.” казва Дейвид Шимпелсбергер, който отговаря за STEYR Expert CVT серията.

CVT трансмисия и Stage-V двигатели

STEYR Expert CVT серията се състои от четири модела: 100 к.с. - 4100 Expert CVT, 110 к.с. - 4110 Expert CVT, 120 к.с. - 4120 Expert CVT, и 130 к.с. - 4130 Expert CVT. Във всеки от моделите, максимална мощност, която е на разположение, е с 10 к.с. по-висока. Използват се доказаните 4.5 литрови, четири-цилиндрови двигатели, произведени от FPT Industrial. Благодарение на HI-eSCR2 те отговарят на изискванията за изгорели газове ниво V. Цялата технология за изгорели газове е разположена под капака, което дава на трактора не само компактен дизайн, но и отлична маневреност и изчистен дизайн.

Въпреки че принадлежи към компактния клас, STEYR Expert CVT разполага с CVT технология. Изцяло собствено производство, S-Control CVT трансмисията е интуитивна и лесна за настройване и предлага висока мощност, нисък разход на гориво и многофункционалност на трактора. Expert CVT може да осигури постоянно ускорение от покой до максимална скорост от 43 км./ч. Благодарение на Eco функцията, максимална скорост се достига при ниски обороти на двигателя - 1,700 об./мин.

S-Control CVT трансмисията и активно задържане при спиране по наклон, които са част от серийното оборудване, правят работата с Expert CVT безопасно и приятно преживяване. Технологията с двоен съединител позволява превключване между двата механични диапазона по време на движение. На практика това позвлоява ефикасно предаване на максимална мощност механично. Power Shuttle фунцията също увеличава безопасноста при смяна на посоката на движение защото тягата е непрекъсната през цялото време.

Комфорт и управление в премиум формат

Този нов премиум компактен трактор ви дава възможностите и комфорта на големите модели STEYR. Клиентите могат да избират между два типа на управление – Multicontroller подлакътник който досега се вграждаше в по-големите модели или изцяло новоразработения Multicontroller II подлакътник, който предоставя допълнителни функции. Тази концепция дава на оператора пълен контрол върху всички функции на трактора чрез сензорни бутони. Задните и централно монтираните хидравлични клапани, както и челния товарач и предната навесна система, се управляват удобно чрез джойстика интегриран в подлакътника. Използвайки S-Tech тъч-скрийн монитор, оператора може лесно и удбоно да програмира определни функции на трактора на бутоните на Multicontroller II по свой избор. Това позволява управлението на новия Expert CVT да бъде персонализирано и пригодено за различни видове операции на полето или във фермата.

Специално за Европейския пазар, Expert CVT е оборудван с нов модел покрив. Той има огромен панорамен покрив с тесни рамки. Новият дизайн осигурява перфектна и неограничена видимост при работа напред и назад и има огромни предимства при работа с челен товарач или работа в гората.

Окачената кабина дава на компактния клас изключително чувство на комфорт и благодарение на конструкцията с 4 колони видимоста навсякъде е неограничена. Опцията за окачен преден мост увеличава комфорта за оператора. Предлагат се различни видове седалки, включително и луксозна кожена.

Невероятната многофункционалност е осигурена чрез опция за вградена подготовка за челен товарач, опция за предна навесна система и ВОМ. Предната навесна систрма и ВОМ са изцяло вградени в носещата рамка на предния мост, за да се постигне елегантен дизайн и максимален просвет.

Expert CVT разполага с CLSS хидравлична помпа с висок капацитет от 110 л./мин. и това позволява ефективното използване на челен товарач и други приспособления, които имат сериозни изисквания към хидравличната система. Два механични двойни клапана отзад са стандарт, както и два механични или електрически могат да бъдат добавени като опция. Опция са й до 3 двойни централно монтирани клапана за предна навесна система или челен товарач. Те се управляват удобно и уверено с помоща на електронен джойстик, вграден в подлакътника.

Всичко е под контрол с монитора S-TECH

STEYR Expert CVT може да бъде фабрично оборудван с пълен S-Tech пакет, включващ S-Guide с RTK+, което дава на оператора максимална прецизност и точност от 1.5 сантиметра. Функцията за програмиране на поредицата при обръщане Easy-Tronic II е разработена да намали задачите на оператора при обръщане в края на полето или други ситуации. Всяка стъпка може да бъде програмирана според време и според разстояние и да бъде изпълнявана автоматично.

ISOBUS III позволява на трактора да комуникира с инвентара. Това позволява на инвентара да контролира навесната система, силоотводния вал, хидравличните клапани и скороста на движение. Плюсовете от това са: оптимална ефективност на инвентара и трактора, както и намаляване на задачите на оператора.

S-TECH 700 тъч скрийн монитора предоставя удобството на контрола чрез доковане и осигурява най-добрата възможна системна съвместимост и трансфер на данни с приложенията за прецизно земеделие.

Новата STEYR Euro III система за комунални операции

Expert CVT е моделът, избран от STEYR да представи последното поколение на интегрираната комунална платформа с адаптер за система Euro III. Могат да бъдат използвани приспособления с различни захвати и три различни дължини, които да осигурят съвместимост с всички комунални операции. Може да се поръча и предна хидравлична система като опция.