Крадци задигат породистия котарак порода мейн кун на име Купидон, докато той се разхожда следобед в двора в австрийското градче Ландскрон, съобщава fishki.net.

Това се случва, докато стопанката му Стефани Фрей и самият Купидон гостуват на майка й. Веднага след като открива липсата на любимеца си, Стефани съобщава за кражбата в полицията. И оттам започват да издирват котарака. Но скоро се оказало, че помощта е излишна. Купидон е доста едър и тежък представител на породата си. Изглежда това изиграло решаваща роля за това, че след 2 седмици похитителите връщат откраднатото скъпо животно, като разбрали, че просто не могат да изхранят такъв мощен звяр и да се грижат за него.

Купидон бил върнат по доста оригинален начин: подхвърлили го направо в хола на къщата на Стефани (на 9 км от дома на майка й), докато тя излязла да изхвърли боклука. Адресът бил написан на медальон на нашийника на котарака.

Прибрах се и видях Купидон да лежи на дивана, не може да се нарадва Стефани.

Експерти обясняват, че здрав възрастен котарак порода мейн кун изяжда 3-4 пъти повече храна от обикновен домашен котак. При това животните от тази порода не обичат суха храна, а предпочитат натурални храни.

Дължината на възрастен мейн кун надвишава 1 м. А теглото на някои възрастни екземпляри е над 10 кг.

Купидон в ръцете на любимата си стопанка
Купидон в ръцете на любимата си стопанка