От юли 2019 г. обединените фирми Пионер Семена, Дюпон Растителна защита и Дау Агросайънсис официално ще използват името Кортева Агрисайънс.

За да представи обновения екип, както и разширеното си порфолио от продукти, фирмата организира информационни семенари в Правец и Варна, на които присъстваха водещи земеделски производители от всички райони на страната, както и делови партньори.

Целта на тази ползотворна за нас среща е да ви запознаем с новата фирма Кортева Агрисайънс, която изгрява на хоризонта, както и с продуктите, които ще предлагаме през 2019 г. на обединените вече фирми, каза в приветствието си Чавдар Дочев, изпълнителен директор на Пионер Семена България. Както вече всички знаете, три американски фирми, в областта на земеделието и химическата индустрия, решиха да се обединят. Обръщам внимание, че това е сливане, а не покупка-продажба.

Селскостопанските отдели на Пионер, Дюпон и Дау се отделиха в една компания, която официално започва да функционира от 1 юли 2019 г., но независимо от всичко тя вече работи като самостоятелна единица.

Разбира се, преходът ще стане постепенно, като през този сезон семената все още ще се предлагат от Пионер, а продуктите за растителна защита на Дюпон и Дау от Дюпон. От лятото екипът вече ще е обединен като Кортева Агрисайънс и агроспециалистите в него ще са запознати с цялото порфолио от семена, препарати. По този начин Кортева Агрисайънс ще предложи едно цялостно обслужване на земеделските производители, във връзка с културите, които отглеждат, за да се постигнат максимални добиви и печалба от единица площ.

Още по темата, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 6 декември.