Грижи за лилиума, след като прецъфти

10 октомври 2018
Цветя
0
17712
1 2
 

Лилиумите са толкова красиви и непретенциозни, че можете да ги отглеждате почти навсякъде. За препоръчване е да засадите луковиците в градината, но ако нямате и голяма саксия ще свърши работа.

Имайте предвид, че лилиумът предпочита песъчлива почва. Обикновените почвени или торфени смеси задържат много вода, което не е много подходящо за луковични цветя. Ако използвате готова смес, задължително към нея добавете пясък в съотношение 1 част пясък и 3 части готова торфена смес. На дъното на саксията сложете малко камъчета за дренаж. Запълнете 1/3 do 1/2 от контейнера с почва, подредете луковиците през около 5 см и ги покрийте.

Препоръчваме да овлажните леко почвената смес, а след засаждане да не поливате на този етап от годината. Излишната влага по време на покой ще доведе до гниене. И потърсете качествена почва, защото евтините могат да ви причинят само неприятности.

Осигурете на луковиците достатъчно покой. Съхранете саксията на хладно място (мазе, гараж, неотопляема стая), където няма опасност да замръзнат. Имайте предвид, че за да се радвате на цветове през лятото, е необходима ниска температура през покоя. Когато времето започне да се стопля, напролет можете да изнесете лилиума на открито и слънчево място. Забележите ли растеж, започнете да поливате.

Първото подхранване да бъде с тор за вегетативна маса, а при следващите наблегнете на фосфор и калии + микроелементи. С нарастването на стъблата ще се увеличава нуждата от вода, но внимавайте да не прекалите с поливките. Помислете и за някаква опора, ако сортовете са високи. Пазете растенията от течение.

Предвид, че лилиумите ще израстнат на височина може да засадите някое ниско или почвопокривно цвете в същата саксия. Така хем ще спестите място, хем ще скриете почвата.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Цветя
3321
0

Кливията цъфти около месец Когато купувате, гледайте да е с повече пъпки В студените и къси дни кливията може да се превърне в онова пламъче, което ще стопля душата ви със своите оранжеви,

7677
0

Съществена е промяната и в аранжирането Ммм да, Коледата наближава. Накъдето и да се обърне човек, вижда коледна/зимно-приказна украса. Тази година са много модерни гномчетата с огромни,

8568
0

Калуната е много интересно градинско растение, което цъфти през лятото и есента. Издръжливостта й на студ и неблагоприятни метеорологични условия е завидна.

10476
0

Пазете растенията от студа! Може в градината да цари спокойствие през декември, но нека не забравяме за цветята в стаята, за луковиците и грудките в мазето, за вечно зелените храсти,

8739
0

Поливайте го редовно Коледничето осигурява прелесни и наситени багри в период, когато малко цветя радват окото. То често се бърка с два други кактуса.

Още от Фермер
2358
0

За това предупреди MARS към ЕС - службата по мониторинг на земеделските култури Нейните експерти са отбелязали този риск като евентуално предстоящ за посевите в Европа, информира зерно онлайн.

1872
0

Изненадващото отлагане дава рамо на стопаните увеличи стадата Държавен фонд "Земеделие" днес уведоми животновъдите, че срокът за подаване на заявления за плащане по мярка 14 за хуманно отношение към

5067
0

Площите със сорго в Европа се увеличават всяка година. Културата става все по-популярна сред фермерите, тъй като намира различни производствени приложения – използва се за зърно, силаж, биомаса,

9756
0

Това най-често се случва при много студено време, и то за продължителен период. Но никога студът не е единствената причина. Най-честата грешка е, че  над рамките не са предвидени проходи за

11925
0

Борбата с болестта е най-важна сега, кога обаче има начин за оправяне, и кога не Стопаните, които искат да опазят домашното си вино здраво и качествено, трябва да внимават за опасностите от вкисване.

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2019”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За раждането помагат трима от пътниците, които бил лекари. Температурата обаче била много ниска и бебето посинявало Когато порасне, ако Николай реши да стане пилот, от авиокомпанията ще му съдействат Низ от щастливи случайности съпътства българчето, което се роди в самолет на “Луфтханза”. Това стана по време на презокеански полет от Колумбия до

Бившият кмет трябвало да стои в апартамент в Студентски град, хващат го в ресторант в “Драгалевци” Трима доктори се разследват от прокуратурата по подозрение, че са заблудили съда за здравословното състояние на Ценко Чоков. Бившият кмет на Галиче бе освободен под домашен арест в края на септември заради куп болести. От май идва в съда на носилка.

С бурни аплодисменти посрещна публиката премиерата на “Островът на съкровищата”, която се състоя на сцената на театър “Азарян”. Актьорът Христо Мутафчиев, който има специално участие в спектакъла - в ролята на страховития пират Флинт - изрази задоволството си, че чрез “Островът на съкровищата” има възможността да реализира детските си мечти.

Отговор:Въпросът е неразбираем. По принцип на всеки етаж се оставят толкова разклонения, така че дървото да е добре просветлено. Ако разклоненията (тези, които излизат от главното стъбло) не са достатъчни, на...
youtube video
Към галерията с видеа