Подобно на други плодни дървета, ябълката обича да расте на слънце. За дръвчето в саксия, изберете слънчево място, което да е по-малко ветровито. През горещите летни дни го преместете на място, което е засенчено от следобедното слънце.

Също така имайте предвид да поддържате добра въздушна циркулация около ябълката. Ако я отглеждате на балкона, не я поставяйте много близо до стените.

Температура

Отглеждането на ябълково дърво изисква студена зима и умерено лято. Не можете да отглеждате ябълкови дървета, където температурата остава същата или пък е твърде горещо. Ябълковото дърво може да търпи извънредно ниски температури, като през зимата остане в латентно състояние.

Поливане

Отглеждането на ябълкови дървета в саксии изисква редовно поливане. Като цяло, трябва да се полива по-обилно по време на формирането на цветни пъпки и умерено през останалото време, с изключение на зимата, когато трябва да се намали.

Напоявайте в дълбочина за провокиране на растежа на здрави корени. Във всеки случай, избягвайте възможността за преполиване на растението. Обикновено ябълковите дървета, които се отглеждат в съдове, умират поради кореново гниене, което се получава в сбита почва и от прекалено поливане. Също така, избягвайте пръскането, тъй като намокрянето на листата благоприятства развитието на брашнеста мана.

Почва

Ябълките предпочитат дълбока, плодородна и пропусклива почва, не харесват прекалено влажната. Засадени в земята, предпочитат наносни и песъчливо-глинести почви.

За отглеждане на ябълково дърво в саксия, използвайте смес, която е богата на органични вещества с леко киселинно до неутрално рН (6-6.8).