Под влияние на студен въздух от северозапад в неделя ще има застудяване. Валежите от дъжд и сняг преди обед ще спират, облачността от запад на изток ще намалява и ще е слънчево.

Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който ще усили усещането за студ. В ранния следобед температурите ще са от 1-2 градуса по високите западни полета до 8-9 градуса в крайните южни райони. Към края на деня вятърът ще отслабва. Това съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев.

В понеделник утрото ще е студено. Минималните температури ще са от -8/-7 до 0/2 градуса по морето. През деня ще е слънчево и температурите бързо ще се покачват с помощта на югозападен вятър. Максималните стойности на термометъра ще са 8-13 градуса.

Температурите още ще растат във вторник заради топлия вятър. Ще е слънчево. В северозападните райони на страната термометърът ще показва 7-8, а на югоизток ще достигат до 15-17 градуса.

Топло за сезона ще бъде и в сряда, но ще започне заоблачаване, каза още метеорологът. В четвъртък ще превали дъжд и слабо ще се захлади, но температурите пак ще са по-високи от обичайните за декември.

Топло ще е и в петък, и в събота. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса.

Облачността ще е разкъсана, а в планините ще духат силни южни ветрове. В неделя ще вали дъжд.

Около 18 декември се очаква промяна на времето със застудяване. Тогава дъждът ще се обърне в сняг.