Лимоните, отглеждани по крайбрежието на Амалфи, Италия стават все по-търсени. Мекият средиземноморски климат и плодородната почва им придават характерен вкус. Те са много търсени заради използването им за направата на лимончело.

„Тези лимони имат дебела кора, не са третирани и по този начин кората може да се използва и за консумация", обяснява Робин Гилисен от Gebr. de Mooij – Амстердам, вносител на амалфийски лимони в Нидерландия. „По традиция предлагането започва да се увеличава от декември до януари, през август става малко по-оскъдно, а от септември/октомври започва да пристига новата реколта".

„Продажбите ни на амалфийски лимони са насочени главно към зеленчуковите магазини и като декорация в магазините за пресни продукти, където тези лимони красиво присъстват с листа в дървена щайга", казва още Гилисен.

Напоследък обаче се наблюдава увеличаване на търсенето на тези лимони от дестилериите, особено от по-малките. Освен големите производители на ликьори, все повече са местните компании, които пускат на пазара лимончело собствена марка.