Сезонът за турските ябълки е бил много положителен, а продажбите са били на много високо ниво.
„Тази година сезонът на турските ябълки беше много добър. Продажбите ни бяха много бързи, до такава степен, че в един момент дори не можехме да се справим с всички поръчки. Това означава, че сезонът като цяло беше много успешен за нас. Доказателство за това е увеличението на продажбите ни в Индия, благодарение на повишената осведоменост за марката сред потребителите. Но продажбите ни на европейските пазари също бяха доста стабилни. Изнесохме много голям обем към индийския пазар. Установихме нови пазари както в Европа, така и в Близкия изток," казва Мерве Акьол, специалист по износа на турския износител на продукти TEO Export.

Според Акйол логистиката е направила сезона малко по-предизвикателен от обикновено. „Не всичко беше гладко, тъй като през този сезон трябваше да се справим с нарастващите транспортни разходи. Логистиката като цяло се оказа предизвикателство за нас тази година. Но въпреки всичко успяхме да преодолеем тези трудности благодарение на добрата комуникация с нашите клиенти", казва Мерве Акьол. Макар да е имало логистични проблеми през този сезон, компанията е била конкурентоспособна и на иранския пазар. „Иранските и турските ябълки бяха най-продаваните през този сезон. Основната причина за успеха на турските ябълки беше, че те имаха отличен вкус и бяха доста сочни. Съотношението на цветовете също беше много високо в сравнение с иранските ябълки. Можем да кажем, че това определено ни накара да изпъкнем на пазара тази година," казва Мерве Акьол.

Въпреки че сезонът е към своя край, TEO Export все още разполага с ябълки за тези, които ги търсят: „Настоящият сезон на ябълките бавно върви към своя край и ние вече започнахме да се подготвяме за новия сезон. Отделяме голямо внимание и грижи за нашите ябълкови дървета, за да отгледаме най-качествените продукти в нашите ябълкови градини. Всяка година се стремим да постигнем по-добри резултати от тези през предходната година. Не правим компромиси с качеството и винаги предлагаме на клиентите си първокласни продукти. С удоволствие приемаме нови клиенти, така че опитайте турските ябълки, ако още не сте го направили!", заключва Акьол.