California Giant Berry Farms съобщава, че вече е доставчик на ягоди със сертификат за справедлива търговия (Fair Trade). Тази инициатива засилва ангажимента на California Giant Berry Farms към устойчивост и етични бизнес практики и подчертава мисията на компанията да доставя качествени плодове и да подхранва своите общности.

Това е първата мащабна компания за производство на горски плодове, която получава сертификат Fair Trade USA за ягоди, отглеждани в Калифорния.

„Радваме се, че сме пионери в производството на ягоди със сертификат за справедлива търговия в Калифорния", казва Джо Барси, президент на California Giant Berry Farms. „Това представлява важен етап в нашето продължаващо развитие към устойчиво и социално отговорно земеделие.

Получавайки сертификат Fair Trade USA™, ние не само осигуряваме справедливо възнаграждение на работниците, но и даваме възможност на нашите местни общности."

Първата беритба на ягоди със сертификат за справедлива търговия се състоя тази събота в Уотсънвил, Калифорния.

„Развълнувани сме да си партнираме с California Giant Berry Farms, за да доставим първите ягоди със сертификат за справедлива търговия от Калифорния. Когато пускаме на пазара нов продукт, винаги търсим партньор, който е съобразен с ценностите и е демонстрирал ангажимент за устойчивост. Беше чудесно да работим с компанията, за да реализираме програмата с нейните работници и ръководство", заяви Пол Райс, основател и главен изпълнителен директор на Fair Trade USA.