AGCO, световен лидер в проектирането, производството и дистрибуцията на селскостопанска техника и технологии за прецизно земеделие, обяви стартирането на PTx – своят нов бранд обединяващ технологиите за прецизно земеделие на Precision Planting и PTx Trimble.

Обединяването на тези две водещи компании в сектора е част от стратегията за технологична трансформация на групата компании AGCO спомагаща за бъдещото развитие и разпространение на следващо поколение технологии в полза на фермерите и производителите на земеделска техника.

Оторизираните дистрибутори ще продължат да предоставят на фермерите най-новите технологии за модернизация на всякакъв тип оборудване, гарантирайки непрекъснат достъп до последните иновации. В допълнение, PTx планира да разшири своята партньорска мрежа интегрирайки продукти от своето портфолио директно при производството на земеделски машини.

Истинските победители тук са фермерите, заяви Роб Пейнтър, президент и главен изпълнителен директор на Trimble. "Комбинирайки нашия опит и ресурси, чрез тази съвместна компания, целим да ускорим темпа на иновациите за да могат клиентите да се възползват от технологични решения, достъпни за стопанства с разнообразни марки трактори и инвентари."

Чрез предложенията в портфолиото на PTx, включващи Precision Planting и PTx Trimble, ние ще предоставим лесно съвместими и изключително прости решения за прецизно земеделие. Знаем, че земеделието става по-лесно, когато платформите могат да комуникират помежду си и когато тези системи са проектирани и поддържани от експерти, които разбират нуждите на фермерите", заяви Сет Крауфорд, старши вицепрезидент и главен управляващ директор на PTx.

Името PTx е вкоренено в наследството на AGCO: прецизно земеделие (Precision agriculture) и напреднали технологии (advanced Technologies), които умножават (x) ползите от интелигентните технологии за фермерите и за целия сектор.