Шефът на Държавен фонд "Земеделие" Георги Тахов да смени Кирил Вътев като служебен министър на земеделието, поиска премиерът Димитър Главчев. Ето и кой е той:

Георги Тахов е роден през 1971 година. Завършил е езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик с немски език. Той е доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка". Притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол" от ВФСИ „Д. А. Ценов", Свищов, „Право" от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий", както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред" от Академията на МВР. Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия.

Георги Тахов притежава дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите. В системата на данъчна администрация е от 1996 година. Започва в данъчна служба - Пазарджик, направление "Косвени данъци". Бил е последователно началник на сектор "Ревизии" и на сектор "Ревизии и проверки". На 1-ви януари 2006 година е избран за директор на Териториалната дирекция на НАП в Пазарджик.

От декември 2009-та, след обособяване на новата структура на НАП, Георги Тахов е заместник-директор на Териториална дирекция - Пловдив, в чийто обхват са 6 офиса в Южна България - Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Смолян и Кърджали. Владее немски и английски език.