Вторият ден от програмата на Академия "Иновации в агробизнеса" приключи в неформална обстановка. Сред посетителите имаше земеделски производители, представители на различни сектори за иновации и агротехнологии, студенти от Техническия университет.

Единият повод за обмен на информация и дискусия е редовно събитие на Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации (PARAi), което обединява експерти от иновативните индустрии, индустриалните производства и ИТ сектора. Там участниците споделят знания в областта на дигиталната трансформация в агробизнеса.

Кристиян Михайлов, съосновател на PARAi споделя, че тази стандартна сбирка, тип networking, се е провела и на миналогодишното издание на събитието, с цел обмен на информация, с основна насоченост към тенденциите и проблемите на роботизацията и автоматизацията.

PARAi е партньор и на участника в другия панел, наречен Tech PUB: Отвъд рециклирането – индустрията за насекоми за по-устойчива Европа. Йоанна Минчева от Nasekomo разказа за дейността на фирмата - превръщането на насекоми в продукти за храна на селскостопански животни.

Йоанна Минчева, проектен мениджър в Nasekomo AD
Йоанна Минчева, проектен мениджър в Nasekomo AD