Международен панаир Пловдив за пореден път е домакин на най-голямото агроизложение у нас и едно от най-големите на Балканите. Изложбите АГРА, Фудтех, Винария и Вкусовете на Италия се разпростират в седем палати и много открита площ в панаирното градче.

Мега форумът за агробизнес, вино, храни и оборудване е единствен по рода си на Балканите. Бележи развитието на взаимно свързани ключови отрасли в икономиката. Обединява сходни браншове в уникална синергична рамка с безспорен маркетингов ефект за бизнеса. Провежда се под егидата на Министерството на земеделието и храните от 20 до 24 февруари тозш година. 

Най-представителната платформа за аграрна индустрия е резултат от професионалните усилия и партньорски взаимоотношения на Международен панаир Пловдив, Агротех - Асоциацията на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България, Селскостопанска академия, Университета по хранителни технологии, Съюза на етнолозите в България и SSP EXPO Международната конференция за вино и винен туризъм.

Най-мащабното бизнес събитие демонстрира как високите технологии допринасят за нови концепции и посоки в осигуряването на храна от полето до трапезата. Посетителите ще го видят по един интересен и привлекателен начин.

"Възходящ е трендът на изложителите и в трите форума на АГРА 2024 - АГРА, Фудтех и Винария". С това се похвали Иван Соколов, гл. директор на Международен панаир Пловдив, като изтъкна, че това е резултат от иновативните действия на компаниите. Чуждестранното участие също е по-голямо, 22 фирми. Общо изложителите са 600. 

В палата 11 се намира единственото в страната изложение за винени продукти, вече 30 години.

АГРА, Фудтех и Винария бележат ръст от 25%, допълни министърът на земеделието Кирил Вътев. Това показва, че поредицата от кризи не е лишило от оптимизъм земеделските производители и фирми.

Тук е средище на бизнеса с науката, изтъкна Вътев. Искрено вярвам, че посетителите ще си тръгнат с нови идеи и оптимизъм, посоки той.

Според Николай Митев, председател на асоциация Агротех, партньорството с тяхната асоциация силно допринася за развитието на изложението. Тук сме с по-големи площи и повече изненади за гостите, информира той. Това е събитието, което обединява сектора. Ще бъде поредния голям успех, смята Митев. 

Земеделските производители ще се срещнат и с нови за българския пазар семенарски фирми.

Редовният билет за посетители на изложението струва 15 лева, 8 лева е за учащи се, пенсионери и инвалиди. Групите от над 20 души също плащат по 8 лева, но е с предварителна заявка. Паркингът се таксува по 9 лева на ден.