"Може би заради мекото време или повишената осведоменост на производителите по отношение на ефективността на такива професионални инструменти, но интересът към акумулаторните резачки AF100, използвани специално за костилкови плодове, нарасна", казва Леонардо Карасо, собственик на Cormaf Srl, италиански дистрибутор на иновативното професионално оборудване, разработено от испанската компания ARVIPO.

През изминалата седмица компанията му е доставила първите бройки в Сицилия, Емилия-Романя, Пулия, Абруцо и Калабрия. „Вярваме, че можем да повторим миналия сезон или дори да увеличим продажбите. Търсенето ще достигне своя пик след около двадесет дни", казва той.

Акумулаторната резачка ARVIPO AF 100 разполага с 4 скорости и благодарение на промяната на посоката на въртене позволява на потребителите да се движат лесно и да достигат до сложни части на дърветата, без да се отказват от прецизността и най-вече без да повреждат пъпки, цветове и клони. Поради това е полезна за премахване на излишните цветове и плодчета."

"Много предприемачи са разбрали колко много ръчното прореждане се отразява на балансите, тъй като обикновено е скъпа и продължителна операция, която често включва множество работници. Този инструмент дава възможност да се намали наполовина ангажираният персонал, като по този начин се решава проблемът, причинен от липсата на работна ръка. Освен това, ако времето се влоши, операциите могат да бъдат спрени и подновени възможно най-скоро, тъй като са необходими само няколко единици на хектар. Резачките могат да се използват и от персонал с по-малко опит и от двата пола, тъй като са леки, практични, тихи и без вибрации."

Новост са двата телескопични накрайника ARVIPO, които могат да се прикрепят към акумулаторния редосеялка AF100, но които могат да се използват и за резитба, което означава, че могат да се прикрепят към ножиците от същата гама. Предлагат се в две дължини: от 90 до 150 cm и от 150 до 210 cm.

"Има производители, които се занимават с насаждения с костилкови плодове, където дърветата са високи и не са компактни. Накрайниците са подходящи за достигане на по-трудно достъпните места.

Тънкостенът е оборудван с две 16,8 V батерии, всяка от които издържа над 8 часа, които могат да се използват и за всички инструменти на ARVIPO, включително ножици, верижен трион и телескопична ножица," казва Леонардо Карасо.

Вижте видеото!