Венцислав Върбанов, Димитър Зоров, Бойко Синапов и Пенка Христова са четиримата представители на Инициативния комитет от 26 организации, които влязоха в Министерски съвет по време на протестите в столицата днес. Те са предали декларацията си с искания на административен служител от МС, не лично на премиера. Молбата за среща с министър-председателя Денков е входирана,  протестите ще продължат. Основното искане все още е оставката на министър Вътев.

Венцислав Върбанов отрече, че днешното шествие е за оставката на премиера Денков. Според него министър Вътев е разделил сектора на "свои" и "чужди" и не е осъзнал отговорността по създаването на политика. Речта на организаторите бе предшествана от разливане на мляко пред триъгълника на властта от говедовъдите Димо Спасов и Цанко Цанев.

Мария Степанчева, председател на асоциацията на биволовъдите изразява възмущението си, че премиерът иска писмено да подадат причините за искане на оставка на аграрния министър. Според нея положението става все по-трудно, поради неизпълнение на меморандума от септември за нотификация на уязвимите сектори при достигане на прага по украинската помощ. Тя определя ставките в стратегическия план за унизително малки. "Заради политиката, която води земеделието към гибел, искаме оставка, не пари. Помощи трябват, за да произвеждаме храната, да плащаме на работниците си, ипотеките и кредитите", каза Степанчева.