Ръководството на МЗХ кани представители на протестиращите днес земеделски организации да излъчат по един представител на среща от 12.00 ч в Малък колегиум, съобщиха от агроведомството. Срещата ще се проведе с министъра на земеделието и храните Кирил Вътев и екипа на МЗХ.

Около 300 са протестиращите пред земеделското министерство. Част от браншовите организации, които не участваха вчера в преговорите с премиера акад. Николай Денков и правителството излязоха с искане за оставка на министър Кирил Вътев. Те запалиха слама пред сградата на агроведомството, която изгасиха с мляко. На протеста има и малко теленце с повод.  

"Очаквахме Вътев да влезе навътре в проблематиката, като един от нас, но сме разочаровани и неудовлетворени. Административната тежест не само не беше намалена, а се задълбочава", заяви председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов. Според него закони за браншовите организации за аграрната камара не помагат на никой. 

Днес проблемите на производителите са безпаричието, натиска от украинските стоки и неразбирането на ведомството, затова искаме оставка. По груб начин Вътев се опита да раздалечи отраслите, заяви още Върбанов.  Протестиращите канят министъра да отиде при тях, а не те да влязат на среща в сградата.