Преквалифицирането на стари чаршафи в градината и задния двор е устойчив и рентабилен начин да подобрите вашето външно пространство. Ето няколко творчески начина за използване на стари чаршафи в тези области:

Покрития за лехите за растения:

Защитете растенията от вредители или тежките климатични условия, като използвате стари чаршафи като покривала на редовете. Просто драпирайте чаршафите върху градинските редове, като ги закрепите с камъни или колове.

Защита от измръзване:

Когато се очаква слана, покрийте деликатните растения със стари чаршафи вечер, за да осигурите временна защита. Отстранете ги през деня, когато температурите се покачат.

Бариера срещу плевели:

Поставете стари чаршафи на земята между редовете растения, за да служат като бариера срещу плевелите. Това може да помогне за потискане на растежа на плевелите и поддържане на по-чиста градина.

Сенник:

Създайте временен сенник, като окачите стари чаршафи върху пергола или други конструкции. Това може да осигури сянка както за растенията, така и за хората.

Защита на разсад:

Използвайте стари чаршафи, за да покриете разсад и млади растения и да ги предпазите от интензивна слънчева светлина или неочаквани промени във времето.

Компостно покритие:

Покрийте компостните купчини със стари чаршафи, за да запазите влагата и да регулирате температурата. Това също може да предотврати издухването на компостните материали.

Направи си сам хамак:

Ако имате здрави дървета в задния си двор, можете да направите обикновен хамак, като завържете или зашиете старите чаршафи във формата на прашка. Това осигурява удобно място за почивка.

Външна покривка:

Използвайте стари чаршафи като покривки за събирания на открито. Те се перат лесно и могат да добавят нотка небрежен чар към вашите мебели за вътрешния двор.

Боядисване или занаятчийска защита:

Разстелете стари чаршафи на земята, за да защитите повърхностите по време на боядисване, изработване или други проекти „Направи си сам" в задния двор.

Детска площадка:

Създайте определена зона за игра за деца, като разпръснете стари чаршафи на земята. Могат да се използват за пикник, игра или като основа за други дейности.

Преди да използвате стари чаршафи в градината, уверете се, че са чисти и без всякакви потенциално вредни вещества. Избягвайте да използвате чаршафи, които са третирани с химикали или пестициди. Освен това помислете за естетическия аспект, тъй като някои по-стари чаршафи може да имат избелели или износени петна, които придават характер на външните пространства.