В съвременния свят на забързан живот, суматоха и градски шум, наистина искате да имате уединено място, където да релаксирате и да прекарате пълноценно времето си. За такъв кът може да ви послужи терасата или балконът. Чаша ароматно кафе на чист въздух сутрин ще ви зареди с приятни емоции, а дълбокото вдишване на вечерния бриз ще ви помогне да се отпуснете след тежък ден.

През зимата, когато пухкав бял сняг покрива цялата околност, е хубаво да излезете на балкона или терасата и да се полюбувате на красивата гледка.
Лекарите препоръчват да прекарвате време на чист въздух по всяко време на годината, включително и през студената зима, затова е добре да украсите откритото пространство със сладки елементи, за да направите престоя си уютен и комфортен.

Има много начини за подреждане на тераса или балкон, които да отговарят на всеки вкус. Всичко зависи от цялостния интериор и екстериор на къщата, желанията и въображението.

Зимни балкони

Зеленината на фона на бели снежни преспи или безцветни улици изглежда особено весела. Иглолистни дървета и други вечнозелени растения в кашпа и малки саксии ще украсят балкона и ще добавят цвят към студения зимен интериор.

През зимата дневните часове са кратки, така че лампите и фенерите за свещи ще се впишат идеално в зимния интериорен дизайн на открити пространства, а новогодишните гирлянди ще създадат празнична атмосфера.

По правило на балконите винаги има някакви мебели или декорации. Подходящи елементи за уютно време на балкона през зимата ще бъдат малка масичка за кафе и няколко стола.

Собствениците на малки балкони, за съжаление, ще трябва да забравят за обемистите мебели. Компактни, практични сгъваеми столове и маси, рафт за растения, табуретки, които могат да се подреждат и преместват от място на място, преносими безжични лампи - това са идеалните мебели за малки пространства. Сгъваемите столове могат да се съхраняват на балкона, като ги окачите на стената.

Функционалните сгъваеми дивани и фотьойли също са идеални за тази мисия. За комфортен престой на открития балкон, столове или други седалки са допълнени с възглавници, килими и пухкави одеяла.

Предпочитание се дава на меките тъкани - памук, изкуствена или естествена кожа, плетени и трикотажни изделия. Те дават възможност да се стоплите. Килимите са друг сладък и модерен дизайнерски елемент, който ще направи балкона ви особено уютен през зимата.

На малък балкон всяко натрупване на вещи и мебели на пода трябва да се избягва, доколкото е възможно. За да разчистите пространството и визуално да го увеличите, оползотворете максимално стените си, като окачите рафтове върху тях. В края на балкона можете да поставите тесен стелаж, на който да съхранявате неща или да поставите саксии с растения.

Зимни тераси

Терасите се различават от балконите по по-голямата си площ, което ви позволява да покажете въображението си, когато създавате празнично настроение на открито. Тук, като правило, има големи дивани и фотьойли. Подходящо е да ги допълните с възглавници, одеяла и кожи.Килимите и ловците на сънища изглеждат прекрасно на фона на зимния пейзаж.

Осветлението е друг момент, който трябва да бъде внимателно обмислен във всички стаи, включително и терасата. Красиво изглеждат големи свещи, големи гирлянди, градински фенери, както и различни декорации за стени. Не забравяйте, че топлата светлина е важен компонент на уютната атмосфера.

На терасата има възможност да се монтира декоративна камина или дори да се направи платформа за истинско огнище с жив огън. Много е романтично и уютно.

Разбира се, когато създавате зимен интериорен дизайн на терасата, не можете да го направите без зеленина.

В допълнение към живите растения, тя може да бъде украсена с гирлянди за коледно дърво и флорални аранжировки - това е красиво и светло. Плетените кошници също са подходящи в този уютен дизайн.

За да сте сигурни, че доброто настроение и позитивността винаги царуват на вашата тераса, добавете ярки цветове и аксесоари към дизайна. А като основен тон е по-добре да използвате неутрални, светли, бежово-кафяви тонове, които ще направят малкото пространство визуално по-голямо.