• За трета поредна година BASF организира конкурс за стартъпи и иноватори, занимаващи се с устойчиво развитие. Най-добрите решения ще получат подкрепа за по-нататъшно развитие
  • Срокът за кандидатстване е удължен до полунощ на 13 октомври
  • Получените кандидатури включват иновативни решения за индустриални предприятия, продукти за ежедневна употреба, както и идеи за алтернативно производство на храни

Крайният срок за кандидатстване в конкурса за устойчиво развитие BASF Innovation Hub 2023 ще бъде удължен с допълнителни две седмици. Поради големия интерес организаторите ще приемат кандидатури до полунощ на 13 октомври 2023 г.

Кандидатите, които тази година искат да участват в конкурса, могат да предложат решения по множество теми – възобновяеми енергийни източници за индустриални приложения, алтернативни методи за производство на храни и микроводорасли, разработване на устойчиви системи и рециклируеми и биоразградими решения за ежедневна употреба, подчертават от BASF.

“Да имаме шанса да се срещнем с толкова много невероятни хора, събрани около една и съща цел, да можем да бъдем част от тяхната история и да ги подкрепим на експертно и финансово ниво, ни доставя голямо удоволствие“, каза Андреас Лиер, управляващ директор на BASF за Румъния, България и Северна Македония. Той допълни, че възможността да следваш успеха на предишните участници също е съществена част от този опит. „За пример мога да посоча FoxCrop - стартъп от България, който предоставя платформа от следващо поколение в селскостопанската екосистема, създаваща интегриран пазар за дистрибутори, производители и ресторанти. Те непрекъснато развиват своята потребителска база и продуктови предложения и дори се готвят да навлязат на американския пазар през следващите 12 месеца“, добави Лиер.

BASF Innovation Hub 2023 е отворен за всички участници, занимаващи се с чиста енергия, кръгова икономика и стратегии “От фермата до трапезата“. Тези ключови теми са в съответствие с визията, че до 2050 г. Европа ще стане първият неутрален по отношение на климата континент.

„По отношение на климата неутралното бъдеще е ключова тема в нашата компания и всеки ден работим върху това да бъдем по-близо до устойчивото развитие. Само чрез сътрудничество между институциите, бизнеса, науката и иноваторите можем да постигнем тази визия. Наясно сме с отговорността, която имат компании като BASF и нашето желание е чрез този конкурс да осигурим видимост и признание за страхотните идеи за екологична трансформация, като допълнително ускорим техния напредък“, заяви Андреас Лиер.

BASF Innovation Hub се организира за 11 европейски държави, включително България. За трета поредна година стартъпите и иноваторите имат шанс да представят своите идеи, насочени към зелена и дигитална трансформация, като същевременно обяснят и начина, по който техните решения ще допринесат за устойчивото бъдеще. В първата фаза участниците от България ще се присъединят към участниците от Гърция и Румъния. След това двамата победители от първата фаза ще продължат към големия европейски финал.

Повече информация за проекта, изискванията и процедурата за кандидатстване можете да намерите на официалната уеб страница: http://www.join-innovationhub.com/