“В следващите три дни Пловдив ще бъде индустриалната столица на България“, каза на официалното откриване на TRUCK EXPO 2023 пловдивският кмет Здравко Димитров. В речта си на церемонията той подчерта, че повод за думите му са мащабите на специализираното изложение, което започна днес в Международен панаир Пловдив, съобщиха от дружеството.

Над 40 фирми и 100 бранда представят най-новите си модели на автомобили с инвестиционно предназначение. Експозицията се разгръща на близо 20 000 кв. метра изложбена площ.

Данните съобщи главният директор на Панаира доц. д-р Иван Соколов. Той благодари на организаторите на събитието от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България за партньорството и изключителния професионализъм. „Уверен съм, че TRUCK EXPO 2023 ще бъде факторът, който ще заздрави връзките между професионалистите в индустрията и ще ги насърчи да променят бъдещето“, изтъкна доц. Соколов и пожела успешни сделки на изложителите.

Посетителите ще станат свидетели на множество премиери и презентации на новости, ексклузивни събития, игри, забавления и много изненади. Професионалисти, собственици на транспортни компании и почитатели на тежките машини ще видят за първи път в България десетки нови технологии и модели.

“В TRUCK EXPO 2023 участват носителите на най-престижните награди в автомобилната индустрия за 2023 г.“, оповести Иван Ушев, член на УС на Асоциацията на автомобилните производители (ААП). В приветствието си той открои предизвикателствата, на които индустрията отговаря с технологични, безопасни и екологични решения. По думите му присъствието на голям брой електрически модели в изложението е ясен знак за бъдещето на транспорта.

Изпълнителният директор на ААП Татяна Груева акцентира върху необходимостта от партньорство с държавните институции, за да се преодоляват трудностите, с които се сблъсква секторът. Тя поясни, че българските компании разполагат с модерен автофлот и предлагат конкурентна европейска услуга. Целият комплекс от основни и съпътстващи дейности е наличен на щандовете на TRUCK EXPO 2023, стана ясно от думите й. „За нас е чест да подкрепяме колегите , затова събитие като днешното са истински празник“, каза от името на организаторите Татяна Груева. 

Изложението, което започна днес, ще продължи до 10 юни, събота. Входът е свободен.