Два поредни сигнала от потребители за некачествени или със занижени качества продукти, продавани в търговската мрежа, подаде в Българската агенция по безопасност на храните платформата www.zdkh.bg.

Единият сигнал е за мюсли, което плюс включените в него 6 вида ядки се забелязва и съдържание на камъчета и други съмнителни елементи.

Другият продукт, за който получихме сигнал от обезпокоен потребител е за вино в кутия тип "Мерло", което вместо да има мек, приятен вкус и плодови нотки, притежава неприятен химичен привкус на парафин и нафта, съобщи д-р Андрей Велчев, председател на Сдружение „За достъпна и качествена храна“.
Организацията е с нестопанска цел и цели да бъде в полза на потребителите, да защитава техните интереси свързани с вкусовите качества и достъпността на хранителните продукти, предлагани в търговската мрежа.

Подаването на сигнал от потребител става много лесно - трябва да въведе своите имена, имейл адрес и телефон, за да подаде сигнал на страницата на сдружението. Има и текстово поле, в което да се опишат нередностите, както има и възможност за прикачване на снимка или файл.

Сдружението продължава да оказва контрол върху качеството на продуктите, предлагани в търговската мрежа и няма да спира да подава сигнали към институциите, за да могат потребителите да бъдат сигурни в надеждността и качеството на всички предлаганите стоки в търговската мрежа.