Списъкът с актуализации на серия 5 за 2023-а вече е ясен

Помощните трактори John Deere от серия 5 получават актуализации за моделна година 2023 с повече опции за конфигурация, включително още конски сили и първокласна кабина. „Клиентите вече имат повече избор в цялата гама, за да намерят машината, която отговаря на техните нужди и бюджет. Те също така ще могат да персонализират конфигурациите, за да отговарят на работата, която трябва да се свърши“, коментира Грег Кристенсен, маркетинг мениджър за John Deere.

През 2022 г. тракторите 5M получиха актуализации под формата на интеграция на насочване AutoTrac и повече опции за трансмисия.

През 2023 г. 5M получава тласък

на конските сили и гъвкавостта

Deere добавя четири нови четирицилиндрови версии на 5M: 5095M, 5105M, 5120M и 5130M. Тези модели вече ще разполагат със същия двигател от по-големия 6M трактор, добавяйки още 5 конски сили към максималната мощност от предходната 2022 г.
Моделите с висок и нисък профил, 5105MH, 5105ML, 5120ML и 5130ML, също ще получат увеличение на конските сили.

Допълнителна опция за оси на 5M дава на операторите възможността да регулират разстоянието между гумите до 90 инча (2,30 м). Намерението: да помогне за предотвратяване на увреждане на реколтата при балиране на широки редове и да осигури по-голяма стабилност при косене на хълмове. Разстоянието между гумите може също да бъде стеснено, за да съответства на това между редовете в приложенията за редови култури. Оста на щангата има опция за добавяне на двойки.

Налични са и три опции за трансмисия на трактори 2023 5M. Всички трансмисии продължават да имат ляв реверс за промяна на посоката.

Трансмисията PowrReverser, налична при моделите от 75 до 120 конски сили, има опция с два лоста за смяна на диапазони и предавки.

Трансмисиите PowrQuad PLUS и Powr8, налични при моделите с мощност от 95 до 130 конски сили, включват единичен лост за скорости без нужда от крачен съединител.

Deere добавя три нови номера на модели

към трицилиндровите версии на серията 5E

за да станат те общо четири: 5050E, 5060E, 5067E и 5075E. Всички ще се предлагат с отворена операторска, стандартна или премиум кабина.
Опцията за премиум кабина е нова за 5E. Тя разполага с преработена дясна конзола с електронни бутони за бързо повдигане/спускане на предварително зададена дълбочина за инвентара. Кабината включва също регулируема въздушна седалка, фабрично инсталирана седалка за инструктор, Bluetooth радио, USB порт и микрофон, съвместим с мобилни устройства.

Освен това моделите 2023 5E разполагат с двигател, който не изисква регенериране, свързано с емисиите, по-големи опции за гуми и опция за истински трети функционален среден клапан за работа с товарач и грайфер.

„Тези лесни за използване трактори са идеални за собственици на селски имоти, които трябва да местят почва, камъни, трупи или сняг, и имат достатъчно мощност за фермери и стопани на непълно работно време, които трябва да правят сено, да местят бали и да хранят едър рогат добитък“, казва Кристенсен.
Производството на новите трактори John Deere серия 5 започва през ноември. 

Опцията за премиум кабина е нова за тракторите от серията 5E
Опцията за премиум кабина е нова за тракторите от серията 5E