Подобно на много семейства, разделени по време на пандемията, австралиецът Бен Джаксън не успява да се сбогува с любим човек. Заради ограниченията фермерът не е могъл да пропътува 400 км, за да присъства на погрбението на леля си, загубила двугодишната си битка с рак в Куинсланд.

Вместо това той отдаде почитта си по свой уникален начин - сърце от овце.

Преди обаче да ги пусне, той е разпръснал зърно под огромна форма на сърце. Резултатът, заснет на видео от дрон, бързо набира популярност, след като г-н Джаксън го споделя онлайн.

„Нямаше начин да се кача там и да я видя, да кажа наздраве или да отида на погребението“, казва той пред BBC.

„Така че се почувствах безнадежден, безпомощен – всъщност не знаех какво да правя. Но тъй като вече се хранех малко, просто реших да направя масивно сърце в земята, което съвсем сериозно, бледнее в сравнение с нейното." Джаксън изпрати видеото на роднини ден преди погребението на леля си.

През последните години г-н Джаксън създава няколко други „овчи произведения на изкуството“ под формата на символи и лога, а леля му винаги е била фенка на творенията му.

Така например през 2019 г. изписва думите „Go Blues“, за да покаже своята признателност към ръгби отбора NSW Blues преди важен мач.

„По време на сушата бях малко отчаян от това да ходя всеки ден на зърно“, каза той. Решението беше да закупи дрон и да започне да го пуска по шаблони.

Земеделието може да бъде самотна професия и Бен признава, че обича да създава свои собствени забавления и не се страхува да споделя своята артистична страна.