Разработването на водородно задвижване откри нови перспективи за нас, споделя лорд Бамфорд, председател на борда на директорите на компанията

Производството на двигатели JCB, които са получили много престижни награди, стартира в Дербишир през 2004 г. През 2011 г. компанията започва да сглобява задвижващи агрегати в Индия, което позволява на JCB да постигне толкова значителни показатели.

„750 000 двигателя са важен етап, особено след като тяхното производство е започнало едва преди 17 години“, казва лорд Бамфорд, председател на борда на директорите на JCB. Той добавя, че през това време са постигнали значителни резултати, включително

два световни рекорда за скорост на сушата

поставени от машини, задвижвани от двигатели JCB Dieselmax. „Разработването на водородно задвижване отвори нови перспективи за нас“, споделя шефът на компанията.

Повече от половината от тези 750 000 двигателя са излезли от завода на JCB Power Systems в Дербишир, който произвежда агрегати с мощност от 55 до 212 kW (75,81 до 292,2 к.с.). Те се монтират на машини JCB и се доставят на други компании в индустрията за почистване на пътища, сортиращи машини, дробилки и баржи. Инсталирани са на оборудване JCB и продукти на трети страни от голямо разнообразие индустрии, като корабостроенето. Заводът в Индия в момента произвежда около 48 спецификации на двигателя за местния пазар и други страни.

Една от най-ярките победи за JCB Power Systems беше наградата на Кралицата за постижения в международната търговия, която JCB получи през 2016 г. за иновации и увеличаване на продажбите на двигатели на трети страни в чужбина с повече от 325%.