Ако искате да си направите веранда с гледка към двора, със сигурност ще се нуждаете и от лесен достъп до нея.

Ето един начин за изграждане на градински дървени стълби. В основата на идеята са широки дъски, които определят конструкцията на стълбите. Идеята можете да заимствате и за вашата градина, ако тя се намира на неравен терен.

Стъпка 1: Дизайн 

Вземете широка дъска и очертайте върху нея схемата на бъдещите стъпала. На схемата тя е обозначена със синьо. От тази широка дъска ще бъде запазена само синята част.
Това е основата на стълбата ви.

Стъпка 2: Изрежете опорните дъски 

Купете няколко широки дъски. В нашия случай те са с размери 220 см х 23 см х 36 мм. Разчертайте частите, които да изрежете от широките основни дъски. Използвайте мозайката, за да ги изрежете.

За всеки 30 см от ширината на стълбата се нуждаете от основна дъска за опора отдолу. (В случая стълбите са широки 90 см, така че има 3 основни дъски)

Стъпка 3: Сглобете основата 

Първо сглобете основата на вашата стълба, като фиксирате опорните дъски с 3 дъски, които в бъдеще ще служат за стъпала. Вкопайте в земята получената конструкция. Изкопайте земята, за да направите място.

Добавете малко бетон и фиксирайте стълбите върху него.
Използвайте нивелир, за да сте сигурни, че вашата стълба е правилно разположена и хоризонтална. На снимките е използван лазер.
Оставете да изсъхне.

Стъпка 4: Поставете дъските 

Закрепете дъските за стъпалата с по два неръждаеми винта към всяка основа.

Стъпка 5: Завършете 

Можете да продължите по-нататък в градина с по-дълги стълби и дори да добавите някои завои. Лакирайте и/или боядисайте.