TerraSana представи наскоро хляб Omega 3. "Това е специален хляб, направен от овес и семена, което го прави с естествено високо съдържание на омега 3", обяснява Ингрид Дуйфуйзен от името на TerraSana. По време на Панаира на биопродуктите (Biobeurs) в Нидерландия посетителите можеха да опитат за първи път тази новост.

"Получихме много положителни отзиви и необходимите търговци на дребно искаха да поръчат хляба веднага. Много от дегустаторите казаха, че им харесва фактът, че се усещат добре семената, бяха ентусиазирани от структурата, тя е твърда и хубава, и пружинираща," казват от TerraSana.

Хлябът "Омега 3" е алтернатива на пшеничния хляб с допълнителни омега 3 мастни киселини. Този безпшеничен хляб е подходящ за малко допълнителни здравословни мастни киселини за закуска или обяд.Само с един хляб за нула време могат да бъдат набавени до 70% от препоръчителната дневна доза омега 3. Вкусна и здравословна алтернатива на хляба от пшеница или лимец, направена от овес и семена. Най-много омега 3 се съдържат в лененото семе. Хлябът е направен така, че омега 3 мазнините да съставляват 70% от препоръчителната дневна доза ALA, ако се приемат около 2000 ккал на ден.