Десетият празник на еленския бут ще събере хиляди посетители от цяла България този уикенд. Той ще се проведе в рамките на три дни, а началото е насрочено за 10 ноември от 16.30 часа, когато на специалната сцена ще излязат местни формации. Час и половина по-късно за жителите и гостите на града ще пее попфолк звездата Таня Боева.

Официалното откриване е на следващия ден от 11 часа. На площад „Христо Ботев" водещите Ненчо Илчев и Мариета Петракиева ще дадат старт на проявите кулинарната фиеста, която ще започнат с молебен за здраве.

Веднага след това местен майстор ще разкрие десет тайни за еленския бут и ще разкаже за чудото на неговото приготвяне.
В 11.30 започва изпълнението на формацията „Илиев", a час по-късно Ненчо Илчев е предвидил доза хумор със своите забавни истории. В 13.50 са предвидени игри с публиката и ще бъдат обявени победителите от конкурса „Най-добрите майстори на еленски бут и домашно вино".

След това на сцената Мариета Петракиева ще зарадва присъстващите със своите песни. Ще свири и оркестър „Калофер". Следва поредна порция смях с Ненчо Илчев, а в 16 часа стартира концертът на Жоро Любимеца.

Кулминацията на празника ще бъде изпълнението на Николай Славеев с Гайдарски състав „Воеводите" и ПТФ „Пловдивь".
Програмата в съботния ден ще тече на още няколко локации. В касапския кът ще  започне възстановката „Тайната на касаплъка". Тя ще е под съпровода на оркестър „Калофер".

В парка при Бакаловата къща ще бъде подредена фотоизложбата „Празникът на еленския бут през годините", а в 13 ч. започва „Традиция и модерност – десет вида ястия за вас".

В синдикалния дом ще се проведе детската програма с  клоунада на пътуващ театър „Скрин" и фокусите на Ненчо. Веднага след това за децата е предвидена почерпка.

Около художествената галерия в 12 часа ще бъде разположена кулинарната изложба базар „Вкусно и красиво", а в 14 часа ще се търси най-якият балканджия в атрактивно състезание.

Интересна ще бъде програмата и в неделния ден.
На сцената на площад „Христо Ботев" концертният маратон продължава през целия ден. В 11 часа пък при касапския кът гост ще бъде Иван Звездев.