Изложението за селскостопанска техника, организирано от FederUnacoma в изложбения център в Болоня, ще се проведе от 19 до 23 октомври 2021 г. Изборът се ръководи от спешната ситуация в здравеопазването и комплексните нужди, свързани с календара на търговските изложения и сезонността на работните процеси. От ноември 2022 г. експозицията ще се върне към нормалната си честота.

Това беше решението, взето снощи от Съвета на директорите на FederUnacoma Surl - сервизната компания на италианската асоциация на производителите, която е пряк организатор на събитието. В края на внимателна оценка на календара на международните изложения, заетостта на изложбения център в Болоня, сезонността на земеделската обработка, но преди всичко въз основа на прогнозите относно Covid пандемията и на стратегиите за ограничаването ѝ, прилагани от правителствата.

Така 44-тото издание на EIMA, което трябваше да се проведе през ноември тази година и бе преместено за февруари 2021 г., за пореден път трябваше да смени датите си.

Висшето ръководство на FederUnacoma се стреми да създаде събитие с високо съдържание от технологична и търговска гледна точка, което също може символично да представлява момент на прераждане след проблемните събития през 2020 г. и продължаването на извънредната ситуация, което се очаква да бъде и по време на първата половина на следващата година.

EIMA International ще се върне към обичайния си график с 45-то издание, което вече е определено за ноември 2022 г.