Продължаващото разпространение на коронавируса и увеличаващите се ограничения във веригата на доставки принудиха Claas временно да спре производствената си линия за комбайни в Харзевинкел, Германия.

Производството ще бъде намалено по контролиран начин до края на следващата седмица и първоначално ще бъде спряно за три седмици до 17 април. „Ние сме подготвени и можем да действаме като семеен бизнес, след опита в Китай, Италия, Франция и други страни“, обяснява изпълнителният директор на Claas Томас Бьок.

В момента се съставя споразумение за работа в кратки срокове и за краткосрочно обезщетение със служителите в завода и се започва контролираното намаляване на серийното производство.

„Ще предоставим възможно най-много машини на пазара“, добавя Бьок. „В момента широката гама от нова и употребявана агротехника, която е налична при нашите дилъри, ще ни помогне.“

Докато много национални и международни обекти на Claas продължават да работят, производството във Франция започна да намалява още миналата седмица. Въпреки тежките условия, другите подразделения на Claas продължават да функционират. Това включва производство на машинни и резервни части, превоз, реконструкция и довършителни работи.