Недостигът на материали и ограниченията в европейската верига на доставки, причинени от ситуацията с Covid-19, доведе до значително намаляване или спиране на производството в няколко европейски съоръжения на AGCO.

Подробности за засегнатите европейски заводи все още не са изложени, но многобройните производствени обекти на компанията в Европа включват тракторните заводи в Бове, Франция (Massey Ferguson), Марктобердорф, Германия (Fendt) и Суолахти, Финландия (Valtra). С течение на времето се очакват допълнителни прекъсвания на производството в други региони.

Шефът на AGCO Мартин Рихенхаген подчертава, че селскостопанското оборудване е от ключово значение за устойчивото производство на храни през всички фази на цикъла на културите и се простира до производството на животински протеини. „Търсенето на зърно и протеини ще продължи по време на тази криза и AGCO ще продължи да дава приоритет на подкрепата на нашите дилъри и фермери, за да подпомогне продоволствената сигурност“, коментира той.

„В AGCO сме фокусирани върху безопасността на нашите служители, нашите дилъри и световните земеделски производители, като същевременно изпълняваме нашата част да минимизираме въздействието на тази пандемия.“

Поради липсата на сигурност както за продължителността, така и за степента на въздействие на ситуацията, концернът отлага своите данни за продажби, печалби и други насоки за първото тримесечие.