И още: без сурово месо и консерва от хладилника

Една от най-често допусканите грешки при храненето на котката, която живее заедно с куче, е да сипвате от неговата храна в нейната купичка. Защото сте забравили да й купите котешка храна. На много стопани им е по-лесно да позволяват на двете животни да ядат от една и съща купичка, отколкото да се постараят да спазват хранителен режим за всяко едно от тях поотделно. А това може да има вредни последствия за здравето на котката

Храната за кучета не съдържа достатъчно количество белтъчини, необходими на котките. Освен това кучешката храна почти не съдържа таурин. А това е аминокиселината, без която котките не могат да живеят: може да ослепеят и да умрат.

Другата грешка е прекалено много риба в дажбата

Като лакомство и от време на време може, но като елемент в постоянната дажба може да доведе до авитаминоза и до извратен апетит.

Едностранчивото хранене с риба предизвиква дефицит на витамин В и на таурин, което може да доведе до загуба на апетит, конвулсии и смърт.

Освен това котките се пристрастяват към рибата тон тъй като тя има интензивен вкус и миризма, и стават зависими от нея. Ако я включвате в дажбата на котката си, то не я изхранвайте по-често от няколко пъти месечно.

И в никакъв случай рибата не трябва да е сурова.

Освен това не й давайте студена храна - от хладилника, тя трябва да е със стайна температура.

Освен това осигурете на котката си удобни купички за хранене и за вода. Те трябва да са достатъчно широки, за да може котката, докато се храни и пие вода, да не й пречат на мустаците.

В никакъв случай не давайте на котките си сурова риба
В никакъв случай не давайте на котките си сурова риба