На 24 януари - петък, ще бъде обсъден последният SWOT анализ, който ще помогне за изготвянето на националния стратегически план на България за новата Обща селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г.

Събитието ще се проведе в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София, като са поканени всички заинтересовани страни.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще присъства на представянето на Социално-икономическия анализ на развитието на селските райони и напредъка по дебата за ОСП 2021-2027.

Третият SWOT анализ цели да помогне при очертаването на основните проблеми и потребности в селските райони. Трябва да даде и яснота за възможностите за развитие и идентифициране на потребностите и вижданията на бранша. Той е разработен от УНСС. Ще го представят проф. Пламен Мишев – ръководител на екипа и доц. д-р Светлана Александрова. 

На събитието ресорното ведомство ще даде и актуална информация за хода на преговорния процес след приключването на работа на Финландското председателство, както и докъде е стигнала работата по законодателните предложения на ЕК за новата ОСП.

В сички заинтересовани страни могат да вземат участие след регистрация на следния линк: https://www.eventbrite.com/e/89216497947
Проектът на Социално-икономически анализ за развитието на селските райони е публикуван на сайта на Министерство на земеделието, храните и горите в рубрика ОСП 2021-2027, подрубрика „Анализи“, достъпна през главното меню на адрес:
https://www.mzh.government.bg/media/filer_public/2020/01/21/proekt_na_sotsialno-ikonomicheski_analiz_na_razvitieto_na_selskite_raioni_01_2020.pdf.