Специалистите са категорични - дребните и късокосмести породи с дрешки!

И наистина са прави. В крайна сметка, нашите опитомени животни вече не са потомци на вълци. Повечето домашни четириноги прекарват по-голямата част от живота си у дома - на топло и сухо. И вече нямат толкова силен имунитет колкото техните предци - вълците. И в условията на градски начин на живот обличането на кучето се превърна в обичайна необходимост.

През последните години се появиха много екзотични породи кучета, които не са адаптирани към суровия климат. Такива животни измръзват дори при ниска мъгла или студени и ветровити дни.

Освен това трябва да се има предвид, че повечето от декоративните породи кучета се стрижат. А и най-малкото подрязване на козината води до температурен дисбаланс. И увеличава риска от простуда.

Облеклото за кучета защитава тялото на животното от влага, замърсявания и противообледенители. Освен това е допълнителна защита срещу вятър и студ за късокосмести животни които нямат подкосмие. Това са такива породи като гладкокосместия Джак Ръсел териер, боксер, пинчер и други.

За домашните любимци с дълга козина облеклото ги предпазва от дъжд и кално време като улеснява собствениците да се грижат по-лесно за козината им.

Ловните породи също се обличат - така се предпазват от репеи, тръни, насекоми и различни рани и драскотини.

А обличането на възрастните кучета е задължително тъй като при тях естествената терморегулация на тялото им е нарушена.

Не трябва да се забравя, че през зимата, за да се предотврати обледеняването, поръсват улиците не само с пясък, но и със сол

А солта може да разяде до кървящи рани лапите на любимеца ви! Така че са оправдани и ботушките за кучета.

При по-възрастни кучета шапката също е препоръчителна - те често имат възпаление на ушите
При по-възрастни кучета шапката също е препоръчителна - те често имат възпаление на ушите
Облеклото на кучето защитава тялото от влага, замърсявания и измръзване
Облеклото на кучето защитава тялото от влага, замърсявания и измръзване