Чудесни новини за всички пчелари и всички пчели! Гората.бг подарява 100 000 медоносни дръвчета на пчелари от цяла България тази есен. Имате още 3 дни, защото срокът за заявяване е до 25.11.2019 г., информира zapchelite.eu.

Знаем, че пчелите са важни, че без тях животът не би съществувал. Знаем колко е трудно на пчеларите в България. Знаем, че често пъти се сече незаконно, поголовно, болезнено. И решихме да действаме - 100 000 медоносни дръвчета тази есен 2019 г. ще бъдат засадени в цялата страна, за да помогнем на пчелите. Да помогнем на нас хората.
Гората.бг е една чиста инициатива, която има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България. Засадените до момента дървета са над 630 000, а целта е до края на 2020 г. те да бъдат поне 1 милион. Всички кампании и действия на инициативата са чисти, напълно безкористни, аполитични и безплатни за участниците.
Тази есен, наред с масовите доброволчески засаждания на дръвчета из страната, както и даряването на 90 000 образователни комплекта за отглеждане на дърво на деца, искаме целенасочено да помогнем и за спасяването на пчелната популация у нас. Затова и решихме да подарим на българските пчелари 100 000 фиданки за медоносни дръвчета.

Какви и колко са дръвчетата: явор, липа, ясен, офика, конски кестен, акация (само за подходящи места), хибискус, бял бор и смърч за прашец и смола, като при възможност ще осигурим и други подходящи местни видове.