Kubota ще пусне своите трактори от серия M7003 на Agritechnica през ноември, като първите трактори ще бъдат пуснати в продажба в началото на 2020 година.

Мощността на трите модела от серията идва от 6,1-литров 4-цилиндров двигател Stage V с мощност 130 к.с., 150 к.с. и 170 к.с. при 1900 об/мин, с допълнително увеличение на мощността от 5 к.с.-20 к.с.

Новият блок използва EGR, SCR и DPF технологията, за да отговори на регулациите на емисиите от двигателя, а DPF има удължен интервал на почистване от 3000 часа до 6000 часа.

Няма промяна в предаването - и трите модела продължават да се предлагат с KVT (непрекъснато променлива) или с Powershift. Рестартирането Xpress, нова функция при powershift моделите, позволява на водача да спре трактора, използвайки спирачките (без да натиска педала на съединителя).

Други функции включват Tractor Implement Management System (TIM) - технология за управление на оборудването, и новата система Multi Speed Steering Control, която позволява да се програмира броят завъртания на волана (три различни настройки) за полеви работи.

Автоматична климатизация, електрически огледала с отопление и разширен пакет светлини са също в списъка с опции.