Доброволците, които работят в приют за животни във Филаделфия, щата Пенсилвания, се надяват някой с голямо сърце да намери място за котарака БиДжей, но мястото трябва да е доста по-голямо от очакваното, предупреждават те. Това четем във Фейсбук страницата на приюта Morris Animal Refuge.

На страницата за животни за осиновяване пише, че котаракът, наричан на галено мистър Би, е на кафяво-бели райета, огромен е и тежи...12 килограма. Всъщност два пъти повече от теглото на котарак на средна възраст. Всъщност 2-годишният мистър Би повече прилича на млад рис, отколкото на домашно животно.

Снимките на БиДжей предизвикват истинска буря в Интернет. Само за няколко часа те набират 33000 харесвания и над 10 000 отговора с коментар.

Оказва се, че характерът на мистър Би е също толкова поразителен, колкото и външният му вид.

От полицията на Филаделфия вече изпращат покана на котарака да се влее в редиците на служебните кучета K9: според полицаите с неговите впечатляващи размери мистър Би може да се справи със службата по охрана наред с кучетата.

Впрочем едва ли на мистър Би ще му се наложи да стане полицай. Оказало се, че желаещите да го вземат в дома си са толкова много, че сайтът на приюта дори блокирал.

Към днешна дата сътрудниците на приюта имат задачата да се заемат с възстановяването на огромния котарак, а след това ще му изберат най-добрите стопани.