13% увеличение на световното производство на месо следващите 10 години прогнозират експерти

06 август 2019
Животновъдство
8064
 

Следващите 10 години експертите очакват 13-процентен ръст в световното производство на месо. Това показват последните прогнози, публикувани от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и на ФАО (Организацията по прехрана и земеделие).

Увеличеното търсене на храна (включително и на месо) ще бъде най-забележимо в районите с висок прираст на население - като Африка, Азия, Близкия изток.

По прогнози световното производство на месо до 2028 г. ще бъде с 13% над средните показатели за периода 2016-2018 г. 74% от този прираст ще бъде за сметка на развиващите се страни. След 10 г. на Азия ще се падат 56% от световния внос на месо, а Филипините, Япония, Малайзия и Виетнам ще отбележат високи равнища на потребление и внос, доколкото търсенето ще надвишава вътрешните им производствени мощности.

Също така се очаква, че световният експорт на месо през 2028 г. ще е с 18% повече в сравнение с периода 2016-2018 г. Най-много ще се увеличат експортните обеми в Бразилия и Аржентина.

В прогнозата си от ОИСР отбелязват, че значителното влияние на световната търговия на месо следващото десетилетие ще се определя от редица фактори като:

- африканската чума по свинете;

- устойчивостта към бактерии;

- климатичните промени.

Те ще влияят на доставките на хранителни продукти, на промяната на менюто и на здравето на хората.

Още от Животновъдство
0

Но всичко зависи от това дали държавата ще превърне животновъдството в реален приоритетен сектор, казва д-р инж. Деан Тодоров, председател на Асоциацията за развъждане на млечните породи кози Жени

0

Наблюдава се увеличена консумация на фермерски сирена, а потребителите пазаруват все повече директно от стопанствата, казва Симеон Караколев, председател на Асоциацията на овцевъдите и съпредседател

0

Държавен фонд „Земеделие“ преведе вчера близо 21 млн. лева (20 764 862 лв.) на 12 589 стопани по помощта de minimis за изхранване на животни. Субсидии получиха животновъдите, отглеждащи крави, юници

0

При 1,20-1,30 лв./л преди пандемията сега биволовъдите получават 0,80-1,00 лв. * Кои са проблемите в сектора и могат ли да се разрешат, коментар на проф

0

Жени Владинова Онлайн форматът на изложението EuroTier се проведе от 9 до 12 февруари с интересни мнения за производството на Стария континент Отправната точка е Китай

Последни новини
0

През преходния период българските земеделски производители могат да разчитат на над 1 млрд. евро по ПРСР и плана за възстановяване До края на юни 2021 г

0

Градинарите, които събират семена от сортове от собствената си градина, трябва да ги проверят преди да ги засеят. За целта разстелете семената от даден сорт и ги проврете внимателно

0

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца, предаде НИМХ, цитиран от БТА.  До полунощ преваляванията почти навсякъде ще спрат и вятърът ще стихне

0

Категорични са специалистите от Кортева Агрисайънс * Какви са предложенията на фирмата за новия сезон Предстои пролетната сеитбена кампания, която започва със слънчогледа

0

Увеличават теглото си 4-5 пъти, а средният дневен прираст е над 1 кг Бозайният период при кончетата продължава около 6 месеца и всяко увеличава теглото си 4-5 пъти при среден дневен прираст над 1 кг

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Доста разсадници предлагат облепиха. Потърсете информация в интернет и преценете от кой от всички ще ви е най-изгодно и най-удобно да закупите растението. Ние не препоръчваме, тъй като не сме...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

1426 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа, което е с 1578 случая по-малко от вчера. За последното денонощие са направени общо 10 473 теста, oт които 6780 са PCR, а 3693 са с бърз антигенен тест. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 259

Ердоган взел на мушка най-обичаното от местните пространство за споделяне и табла заради свободното говорене без контрол Механата за турците е нещо много повече от място за хапване и пийване, казват местните. Тя е преди всичко пространство за общуване, за социални контакти, където можеш да си споделиш проблемите и да побистриш политиката

Григор Димитров и приятелката му са във Флорида, където най-добрият ни тенисист се готви за турнира в Акапулко. В Сарасота бившият номер 3 в света работи с треньора си Данте Ботини. В свободното си време Григор и Лолита Османова посетиха магазин за донъти. "Ето това е истината", коментира Димитров, докато хапваше от сладкишите