Какво помещение е необходимо за японски пъдпъдъци

29 юни 2019
Домашна ферма
10161
Няма снимка
За да снасят пъдпъдъците, трябва да им осигурите добри условия на отглеждане и да ги храните правилно
1 2 3
 

Трябва ви малка стая 2х2 м и височина от 1,8 м, в която може успешно да се отглеждат около 400 птици.

Грижите за пъдпъдъците не се различават съществено от тези за другите домашни птици - например пилета или патици. Дори при пъдпъдъците има предимства. Те достигат полова зрялост на възраст от 8 седмици. След тази възраст при добро хранене могат да произведат до 300 яйца.

Отглеждането включва две основни цели -производство наяйца и месо

В този случай, за разлика от пилетата, пъдпъдъците практически са разделени на групи (за месо и за яйца).

Първо, птиците, използвани за производство на яйца, след интензивен период на снасяне започват да се угояват за клане. Ето защо целият процес на отглеждане може да се раздели на 3 етапа:

отглеждане на пилетата до 35-дневна възраст;

период на интензивно производство на яйца;

угояване на пъдпъдъците за месо.

Яйцеснасянето започва на възраст от 35-40 дни и трае една година. През този период едно пиле може да снесе 250-300 яйца. Ако птицата е била първоначално отглеждана за месо, след това отива за клане на възраст от 55-60 дни с тегло около 120 грама.

Отглеждането е клетъчно

Както показва практиката, това е по-лесно и по-изгодно. Щом навършат 30-дневна възраст, пъдпъдъците се разделят в различни клетки.

Едните отиват за угояване - и женски, и мъжки. Младите женски - за яйцеснасяне и последващо потомство.

Чифтосването

Женските се поставят в клетка на мъжките веднъж на 3 дни в продължение на 15-20 минути. 

Още от Домашна ферма
0

Съвети на опитни зайцевъди Какво е важно, за да съхраните всички новородени зайчета? Предлагаме ви съветите на опитни стопани: Преди очакваното раждане периодично проверявайте дали самката е родила.

0

Жаркото слънце е смъртоносно за тях В жегите водоплаващите птици може да получат слънчев/топлинен удар. Това особено се отнася до подрастващите птици, изложени на пряко слънчево греене.

0

Смяната на перата може да продължи 3 месеца Ако нямате опит в отглеждането на кокошки, не бива да се тревожите. ова е естествен процес на обновяване на перушината.

0

Въпреки че вече всеки стопанин има нужда от помощник Дневната дажба на магарето трябва да бъде: * сено (ливадно) - 2-3 кг; * слама/царевичак (ситно нарязани) - 1-2 кг; * концентриран фураж - 0,

0

Дрождираните фуражи се смесват със смлени брашнести фуражи до пръхкавост За дрождиране се използват самостоятелно или смесени: * смлени зърнени храни; * трици и * сварени картофи.

Последни новини
0

. Кембридж фаворит е английски средно късен сорт. Растенията са с добра родовитост. Плодовете от първите беритби са доста едри, след което издребняват.

0

Необходим е при образуване на главите Цветното зеле, което се използва в много туршии, но и за приготвянето на различни кулинарни изкушения, в момента нараства усилено.

0

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца, предаде НИМХ, цитиран от БТА.  През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре, понеделник, 26 август, отново ще е слънчево

0

От началото на 2019 г. организации за биологично земеделие, зелени групи и други екологични асоциации в Бавария (земя, свободна държава в рамките на Германия) стартираха петицията Rettet die Bienen.

0

Телевизията, интернет, пресата и други медии са пълни с информация за това колко вредни могат да бъдат слънчевите лъчи. Отдавна сме се научили, тръгвайки на екскурзия или на море,

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Хората да не взимат прибързани решения при онлайн резервация на почивка, дори когато са атакувани с изскачащи прозорци и анонси от рода на „Последна стая”, „Само две стаи”, „Още пет потребителя разглеждат тази оферта” и пр. Това препоръча председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Навремето взех диплома за инженер, но бях категоричен, че ще стана музикант. Образованието ми обаче много ми помага в работата - Напоследък има възраждане на старите рок групи, на какво се дължи това, г-н Марков? - Преди време музиката се правеше по различен начин, при други условия. Ако говорим за “Тангра”

Кралицата на Великобритания Елизабет II се оплака на австралийския премиер Скот Морисън, че тревата пред Бъкингамския дворец е повредена от хеликоптерите на американския президент Доналд Тръмп, предаде БГНЕС. Според нея по време на държавното посещение на Тръмп във Великобритания в началото на юни хеликоптерите на американския лидер кацали в