Искате ли да освежите работния процес във фермата? Според Майк Уин, изпълнителен директор на DroneDeploy, дронът е точният инструмент.

"Дронът е незаменим във фермата", казва Уин. "Той ви позволява да видите цялото си поле от 400 дка и бързо да увеличите, за да разгледате за проблеми на 2 см над растението."

Уин предлага пет начина, по които фермерите могат да използват силата на дрона.

1.Открива вредители, паразити и гъбички. Дронът може да разкрие важна информация за здравето на растенията, което позволява на производителите да идентифицират болестите и да вземат незабавни решения, преди да бъде унищожена цялата реколта.

2. Ограничава неефективните планирания. Земеделските производители могат да се възползват от информационните технологии, за да изготвят отчети за отглежданата култура и да установят броя на растенията. С изчерпателен набор от данни за въздуха, производителите и агрономите могат да заменят традиционните методи за проучване на място, които често имат висока степен на грешка, като същевременно спестяват хиляди долари.

3. Оценява и регулира щетите в реално време. Едно голямо природно бедствие може да унищожи реколтата. С въздушните изображения в реално време, съчетани с видео наблюдение, дронът помага на производителите незабавно да оценят щетите и да предприемат действия за ограничаване на загубите и да договорят справедливо споразумение със застрахователите.

4. Планирайте бъдещето си с данни. Дроновете са чудесни за взимане на решения, с картите, които предлагат, и с възможността за генериране на рецепти с променливи количества на пестицидите, помагат при усъвършенстването на отглеждането на културите.

5. Използвайте силата на дрона извън сезона. Дроновете могат да помогнат да се гарантира растеж и успешна реколта. "Софтуерът може да ви помогне да оцените напоителните системи, да сканирате почвата, за да откриете проблеми, свързани с натиска, и дори да забележите тенденции в предишни карти, които помагат на производителите да се подготвят за следващия сезон ", казва Уин.

Ани Димитрова по материали от Successful Farming