Студент от Аризона намира на улицата малко кученце и моли родителите си да го гледат. Те го кръщават Нео и решават, че е много миличко. Обаче още отначало забелязват, че Нео се държи по-различно от останалите кучета. Той избягвал хората и отказвал да се подчинява.

После преместили порасналото куче в задния двор, но то постоянно бягало при немските овчарки на съседите, като просто изкопавало дупка под оградата.

За да попречат на Нео да бяга, направили по-голяма ограда, но и тя не можала да го задържи вкъщи. Нео бягал отново и отново. Когато избягал за пореден път, съседите се обадили в местния приют. И когато стопаните дошли да го приберат, оттам ги попитали дали знаят, че Нео не е куче, а...вълк.

А според законите на щата Аризона само хора с индиански произход или пък със специално разрешение имат право на отглеждат вълк вкъщи.

Затова изпращат Нео в основания през 2009 г. в Калифорния спасителен център за вълци Wolf Connection.

И там Нео се чувства чудесно заедно с останалите 50 вълци, отглеждани във Wolf Connection. Така станало ясно, защо Нео е бягал от къщи - просто се е нуждаел от компанията на глутницата.

Сега Нео и щастлив да бъде един от глутницата.