Използването на щадящи природата и безвредни за стопанствата и продукцията препарати е в основата на чистите и  био производства, които стават все по осезаема част от световното стопанство.

С поглед към устойчивото развитие, опазване на почвите, атмосферата и природните ресурси Керхер, разработи нов почистващ препарат с устойчива формула - "Natural Active Cleaner, alkaline RM 82N"

Препаратът на Керхер за ефективно почистване с водоструйка, дюза за пяна или пулверизатор е изработен от 99% натурални съставки.  "Natural Active Cleaner, alkaline RM 82N" е мощен, силно концентриран препарат за отстраняване на масла, греси, минерални и органични вещества с професионални приложения. Препаратът, който фигурира в списъка на FiBL с ресурси за биологично производство в Германия, също е нетоксичен и не представлява опасна стока.

Широка гама от области на приложение

Първият почистващ препарат на Керхер, произведен от съставки на естествена основа, е подходящ за широк спектър от приложения. Независимо дали в (биологичното) земеделие, в хранително-вкусовата промишленост или в транспортната индустрия, на строителни обекти или в работилници – навсякъде, където машини, превозни средства, хладилни помещения, подове и дори транспортни ленти трябва да бъдат почистени, този устойчив и естествен активен почистващ препарат се справя със задачата. Включен в списъка с продукти, разрешени за биологично земеделие в Германия, почистващият препарат RM 82N фигурира и в списъците на асоциациите demeter Deutschland, demeter International, Naturland Deutschland и Biokreis Deutschland.

Екологична формула

Повърхностно активните вещества в почистващият препарат са лесно разградими и над 85% от съставките са на растителна основа. Препаратът не съдържа минерални масла, силиконови масла, аромати и оцветители, лесно се отделя и е особено нежен към материалите – дори към метали и боядисани повърхности, благодарение на некорозивната формула. Освен това активният почистващ препарат осигурява ефективна почистваща сила дори при ниски температури на водата и може да се използва при температура до 90 °C с водоструйки с гореща вода.

Tъй като продуктът е нетоксичен, потребителите не се нуждаят от обучение. Използвайки препоръчаната концентрация за нанасяне, е лесно да дозирате и нанесете почистващия препарат с водоструйка, дюза за пяна или пулверизатор.

Чистотата на фермата, машините и съоръженията е винаги от значение за облика на нашия бизнес. Когато използваме екологично чисти препарати се грижим не само за нашите клиенти и производство, но и мислим за опазването на природните ресурси в перспектива. Въпросът, който напоследък си задаваме: Ще има ли чиста почва и храна за децата на нашите деца…