С томбола Божидар Митов награди собственици на земи, които ги отдават под аренда на фирмата. Сред тях има и с 10-годишни договори

С ум, интелект и модерна техника в земеделието може да се печели. Това доказва фирма "Агроелит- Божидар Митов", която чества 33 години от създаването си. Над 500 души я почетоха днес на стадиона в село Макариополско, област Търговище. За доброто настроение на всички се погрижиха Николина Чакърдъкова и нейният ансамбъл.

Божидар Митов отказа подаръци, вместо това гостите бяха приканени да дарят средства, които ще отидат за нуждите на земеделските училища.

Радост за семейството на Митов и гости бе подаръкът на внуците му, които рецитираха:

"Моят дядо мил и благ,

всичко прави той с мерак.

Работи той за трима

през лято и през зима.

Ожъне ли житата, 

бързо слага очилата.

Мезенце си реди

и новинарски блок следи.

Моят дядо е герой,

умее работи безброй.

Вярваш или не,

даже вайбъра чете.

Всички него обичат 

и с гордост дядо Божо го наричат".

Божидар Митов благодари на семейството си за тяхната подкрепа и разбиране. "Всичко, което сме добили като средства, отново се е върнало във фирмата. Неслучайно се е развила в тази степен. Радва ме, че децата поеха и развиват бизнеса", каза той от сцената.

Специално в зърнопроизводството неговият син Борислав вече 10 години се доказва в най-трудните земи в Омуртаг и Антоново. Въпреки това там има ред и добро земеделие, дори в годините на суша достига добивите като тук, което е показателно, че бащата оставя бизнеса в сигурни ръце.

"Постепенно ще става предаването от мен към децата, тук синът ми дори още по-лесно ще се справи" добави Митов.

Пред собствениците на земя Митов напомни всички да побързат да си дадат и препотвърдят банковите сметки до седмица,  за да си получат парите. Що се отнася за сключването на дългогодишни договори, макар "доброжелателите" да ги убеждават да не го правят, нищо от приказките им не е станало. "Нямайте съмнение около дългите договори, това допринася за вашата сигурност за години напред", увери собствениците Божидар Митов. Каза им още, че вино има достатъчно и им пожела да се веселят с ансамбъла на Чакърдъкова.

По време на веселбите на стадиона чрез томбола Божидар Митов раздаде награди на собственици на земи, които са ги поверили за обработка на "Агроелит". Дечка Стоянова от Търговище е плакала пред Митов да й вземе земите. Пожелава му щастие, дълголетие и радост в семейството. Дечка Стоянова от Търговище е една от многото арендодатели, спечелили по 1000 лв. от "малките" награди на "Агроелит - Божидар Митов"

Дечка Стоянова от Търговище е една от многото арендодатели, спечелили по 1000 лв. от "малките" награди на "Агроелит - Божидар Митов"
 Тя е една от многото арендодатели, спечелили по 1000 лв. от "малките" награди.

Собственици на ниви, които са подновили договорите си за 10 години, също получиха награди от томболата. 5000 лева отидоха при Тодорка Митева. 10 000 лева спечели Недка Иванова от Съединение. 15 000 лева ощастливиха Антония Симеонова от Буховци. А най-голямата награда - 20 000 лева, получава Марийка Лазарова от Алваново.