Разработен специално за Обединеното кралство, Xbeet enrich 300 е доказал, че осигурява постоянно увеличение на добива в опитите и в стопанството

Germains Seed Technology представи иновативна обработка на семена от захарно цвекло - Xbeet enrich 300.

Доказано е, че то осигурява постоянно увеличение на добива с 1,8 % - еквивалентно на 1,35 тона на хектар за производител на 75 т/ха - в сравнение с Xbeet enrich 200.

"Третирането на семената с Xbeet enrich 300 включва оптимизиран грунд, който дава начало на покълването, в комбинация с адаптиран пакет хранителни вещества, предназначен да подпомогне развитието на разсада", обяснява водещият учен Джордан Лонг.

"Тази уникална смес снабдява културите с основните ресурси още от самото начало, като насърчава силен и устойчив растеж."

Специално разработена, за да се развива в условията на Обединеното кралство, тя доказано ускорява създаването на културите, увеличава популацията на растенията и повишава добивите в сравнение със своя предшественик, казва Germains.
Строгите изпитания, проведени в продължение на три години от акредитирани екипи на ORETO, многократно подчертаха предимствата му, а търговските производители в Обединеното кралство провериха неговата ефективност и безопасност чрез оценки в полеви мащаб.

"Изследванията на Xbeet enrich 300 започнаха преди осем години. След лабораторната работа в продължение на три години бяха проведени изпитвания на малки площи. Обхващането на различни парцели и разнообразни места в района на отглеждане помогна да се докаже ефикасността му при широкия спектър от сортове и условия, които изпитваме тук, в Обединеното кралство“, добавя Джордан. "Скорошна работа с производители доказа, че тези резултати се възпроизвеждат в търговски условия."