За кратък период обаче е преустановена размяната на официални документи и кореспонденция през деловодната система заради липсата на зам.-министри

Комуникацията между Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Министерството на земеделието и храните не е прекъсвана никога, в т.ч. и след смяната на правителството на 06.06.2023 година. Това съобщават от пресцентъра на БАБХ по повод разпространена информация в сайтове, в която се цитира имейл на служител от агенцията.

Ръководствата и експертите на двете държавни институции продължават да си комуникират и към настоящия момент, твърдят обаче от БАБХ. Оттам уточняват, че за кратък период е спряна размяната на официални документи и кореспонденция през деловодната система. Това се наложило поради липсата на заместник-министри, които управляват входящата междуинституционална кореспонденция, както и необходимостта от пренастройването на деловодната система.

Всички въпроси, чието решаване не търпи отлагане, се отнасят от БАБХ до Министерството своевременно, като по същия начин получават и отговор експедитивно, твърдят от агенцията по храните..