Новият търговско-сервизен център на фирма ВАРЕКС в гр. Добрич бе официално открит вчера - 29-и септември 2022 г.  Той се намира на ул. „Варненски път“ №15, който е на реално застроена площ площ от 952 кв.м.

Фирма Варекс е динамично развиваща се компания, която перманентно инвестира в развитието на своя човешки ресурс, търговско-сервизна база и инфраструктура, регионално покритие, но и техническа обезпеченост на своите поделения за нуждите на клиентите си.

Клиентите на компанията могат да разчитат на все по-качествено сервизно обслужване, благодарение не само на специализираното оборудване и оригинални резервни части, които фирмата предлага, но и на висококвалифицираните сервизни специалисти, които притежава.

Отношенията между дилърите на земеделска техника и фермерите се градят с години, като доверието и откритостта са най-важният елемент в тях. Фирма "Варекс" не веднъж през годините е доказвала, че винаги застава до своите клиенти, независимо от всичко, помагайки им така, че те никога да не прекъсват работните си задължения. Поредна стъпка в тази насока е построяването на нова търговско-сервизна сграда на "Варекс" в ключовия за българското земеделие район, какъвто е Добрич.

Освен административни офиси новата сграда разполага и с търговско-сервизен център. В просторния шоурум се помещават различни по големина зали за срещи с клиенти и обучения. Помещението за извършване на ремонти и сервизно обслужване на техника разполага с три клетки и е оборудвано по най-високите стандарти.

Големият склад за части е отлично организиран и предлага всички необходими удобства за бързото и качествено обслужване на клиентите. Външната площ разполага с експозиционна зона за предлаганата от "Варекс" техника, паркинг за посетители, служители и трасе за тест драйв.

Срокът за изпълнение на проекта е по-малко от година, като бързата реализация е пример за успешно сътрудничество между клиента, гл. архитект - Боряна Станчева, архитект - Николай Христов, проектант – инж. Пенчо Керванов и Добруджа Билдинг ЕООД, съпътстващо всички етапи на изграждане на обекта.

По време на официалното откриване на сградата фирмата бе организирала традиционен ритуал с водосвет, който бе уважен от кмета на град Добрич – Йордан Йорданов и зам. кмета на град Добрич – инж. Пенчо Керванов.

На откриването присъстваха множество клиенти и официални лица от стратегическия партньор на Варекс ООД – концерна AGCO, както и представители на други марки, за които фирмата е официален дилър за България – Claydon, Maschio Gaspardo, Kurt и др.

По време на откриването гостите станаха свидетели на дефиле от трактори, комбайни и инвентар, като управителят на турската компания KURT – Кемал Курт, под формата на томбола подари чисто нов 7-редов култиватор KURT с торовнасяне на фирма „Рамина“, с. Хитово.

Една от изненадите, които фирмата бе приготвила за своите посетители, бе и представянето на изящен стенопис в шоурума на сградата, нарисуван от художника Радослав Рудачев-Руди, познат сред добричката общност като Art Hero. Невероятната композиция бе закрита с тъмен плат, който бе премахнат на по-късен етап от събитието, за да се постигне ефектът на изненада.

Картината представлява триизмерен образ на момиче в носия, което седи под жаркото слънце в пшеничените поля на Добрич, носейки препълнена кошница от плодове и природни дарове. Идеята на художника е, че момичето олицетворява Добруджа, а кошницата, която носи – нейното плодородие и изобилие от природни блага.

В късните вечерни часове всички имаха възможността да се насладят на танцовите изпълнения на ансамбъл „Виделина“,

а накрая и да станат свидетели на едно изумително светлинно шоу. Въз основа на предварително монтирани пиксел уреди около сградата техниката бе осветена от различни светлинни визуализации, синхронизирани под ритъма на специално избрана за целта песен.

Управителите на фирма ВАРЕКС ООД - Елисавета Маркова и Иван Масларов споделиха удовлетворението си от дейността на своя екип по продажби и обслужване на машини в този регион, тъй като именно тяхната активна работа с фермерите налага разширяването на търговско-сервизния комплекс чрез построяването на чисто нова сграда.

„Днес е изключително важен за нас ден – съдружниците, както и за нашия екип. Полагаме изключителни усилия в изграждането на инфраструктура, регионално покритие, обезпеченост със сервиз и резервни части в името на нашите клиенти и услуги, които им предоставяме. Благодарим и на нашите партньори за подкрепата, която ни оказват!“, заяви Иван Масларов, управител на Варекс ООД.

Основна посока в бъдещата дейност на "Варекс" остава надграждането на установените добри връзки с клиентите чрез адекватно предлагане на надеждни и работоспособни машини, но и тяхното качествено обслужване за безпроблемно извършване на работните дейности, както на полето, така и в стопанството. Поради тази причина компанията нито за миг не престава да инвестира в по-добра инфраструктура и компетентна подкрепа за своите клиенти, които стават все повече. Доказателство за това е, че още преди да бъде официално открита новата база, вече бе реализирана сделка за трактор Massey Ferguson. И едва ли има съмнение, че тя ще бъде последвана от още много други, тъй като доволните собственици на машини с марките Kurt, Claydon, Maschio Gaspardo, Grim, Great Plains, Nardi, Seppi m и т.н., трайно се увеличават.
………………………….

„Варекс“ ООД е създадена през 1993 г. и е официален представител за България на водещи световни производители като Massey Ferguson, Great Plains, Lemken, Seppi m, Maschio Gaspardo, Pezzolato, Galucho, Kurt, Grim, Nardi, Corvus, Claydon, Sitrex и др. През последните години компанията се превърна в един от безспорните лидери на пазара в продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на висококачествена земеделска техника. Пазарната й мрежа се простира из цялата страна, като разполага със собствени търговско-сервизни бази в София, Плевен, Русе, Добрич, Монтана, Стара Загора, Пловдив, а скоро и в Бургас.