Предимството на преносимата клетка се крие в нейната лекота и мобилност, което ви позволява бързо да промените местоположението. Когато е топло и грее слънце, можете да сложите клетката навън, а при дъждовно време или през нощта можете да я поставите на закрито.

Ибрахим Йълдъз сглобява домашна клетка за пилета от импровизирани материали. Това могат да бъдат остатъци от шперплат, дъски или "остатъци" от стари мебели.

Характеристики на дизайна: Клетката е оборудвана с издърпваща се табла отдолу, която ще улесни почистването, както и с поилки и хранилка.

Стъпка по стъпка

От шперплат изрязваме предната, задната и две странични стени. Както е показано на снимката правим продълговати дупки отпред и отстрани. След това събираме кутията. Може да свържете частите с каквото ви е под ръка: пирони, самонарезни винтове.

Изрязваме от шперплат частта за дъното на клетката. Преди да я прикрепим към основната част на конструкцията, вградете летви от вътрешността на дългите страни ниско долу. По-късно ще придържат мрежата над подовата част.

На следващия етап правим прибиращ се палет и рамка с решетка, която ще действа като под. „Подовата настилка“ се състои от два слоя: първият е едра мрежа, а вторият е фина мрежа, за да се предотврати падането на пилетата.

Сглобяване на клетката

Вкарваме мрежата и под нея плъзгащата се „тава“ за събиране на отпадъците. За удобство можете да завиете мебелна дръжка към края ѝ, така че да е удобно да я вадите за почистване.

Два варианта: или и мрежата, и тавата вкарвате от дупката, която сте направили на едната страна на дървената кутия; или правите две дупки на двете страни на различни височини и всяка вкарвате в различна.

След това правим дръжката за пренасяне и кацалката вътре, на която пилетата ще усъвършенстват координационните си умения.

"Покривът" на клетката ще бъде сводест.
От едната страна закрепваме мрежа, а от другата правим врата, през която да можем да вкарваме и вадим пилетата - закрепваме металната рамка, върху която опъваме мрежата; правим ѝ закопчалка.
В края остава само да инсталирате хранилка с поилки.
СНИМКИ: