Той ще позволи ефективно преброяване на растенията и спектрален анализ

RedEdge-P е решение с една камера, което е съвместимо с широк спектър от дронове, вариращи от голямо фиксирано крило до малък мултиротор. RedEdge-P улавя калибрирани мултиспектрални и RGB изображения с висока разделителна способност, с оптимизирано зрително поле и скорост на заснемане за ефективни полети.

Според създателя – AgEagle, това решение безпроблемно интегрира многоцветно устройство за изображения с висока разделителна способност със синхронизирани мултиспектрални устройства за изображения, за да даде възможност за извеждане на пиксели при

непостижими по-рано резолюции

Компанията заявява, че селскостопанските специалисти ще се възползват от сензор, който може да позволи ефективно преброяване на растенията и спектрален анализ на малки растения.
„RedEdge-P е специално създаден, за да даде възможност за изчерпателен, сезонен анализ на растенията върху по-голяма площ и с пространствена разделителна способност, която се счита за една от най-високите налични в индустрията“, споделя Джъстин Макалистър, вицепрезидент изследвания и разработки в Micasense в AgEagle Aerial Systems.