На 23 септември за първи път от студиа в столицата ни, TheVirtual.Show ще домакинства екипа на ООН и ще проведе и излъчи събитието с участието на над 120 държавни глави и министри

„Нашият морален императив е да спазим обещанието си да постигнем целите за устойчиво развитие до 2030 г.“, казва генералният секретар на ООН Антониу Гутериш преди историческата среща на високо равнище на ООН по хранителни системи, която ще се проведе в четвъртък, 23 септември.

Това изключително събитие ще събере над 120 държавни глави и министри в рамките на годишата Генерална Асамблея на ООН в Ню Йорк, а негов виртуален домакин и цялата му продукция ще се случи в столицата на България, София.

Това световно признание за иновации е дело на екипа на д-р Пламен Русев, изпълнителен председател на Webit, който пандемията COVID-19 принуди да създаде една нова компания - TheVirtual.Show, за да виртуализира събитията Webit.

Една година по-късно тази нова компания вече е неоспорим световен лидер и платформа за виртуални и хибридни събития за правителства и глобални неправителствени организации и асоциации.

Досега над 3,5 милиона посетители, над 500 държавни глави и министри, и стотици световни бизнес и политически лидери са ползвали платформата.

На 23 септември, за първи път от студиа в София, TheVirtual.Show ще домакинства екипа на ООН и ще проведе и излъчи събитието с участието на над 120 държавни глави и министри върху платформата си за цял свят.

Не само виртуално, но и физически в София ще пристигнат екип от ООН и водещи, за да направят този исторически форум реалност.

На 23 септември, в рамките на историческата среща на високо равнище на ООН по хранителни системи, глобалните лидери ще обсъждат начините, по които произвеждаме, обработваме и консумираме храна, защото те влияят и определят всеки аспект от човешкото съществуване. Целта е изграждане на устойчив свят.