Денят на отворените врати на FIRA събра 1000 участници през април с нови демонстрации и презентации

GOFAR, асоциацията за популяризиране на агророботиката, обяви по време на Деня на отворените врати на FIRA, че изложението става световно. Това „хибридно“ събитие ще се проведе от 7 до 9 декември 2021 г. Също така, ще има FIRA USA 2022 в Калифорния през пролетта на следващата година.

Денят на отворените врати на FIRA събра 1000 участници през април, за да открие нови демонстрации и презентации на селскостопански роботи - Monarch Tractor, Earth Rover, Ambit Robotics, Naio Technologies, SITIA, VitiBot, наред с други.

Това беше и възможност да се изследва състоянието на най-съвременните проекти за автоматизация на основните производители на трактори, с участието на Кент Браун, старши продуктов мениджър Автоматизация на прибирането на реколтата в John Deere, Андрю Сундерман, старши мениджър Глобални земеделски решения в AGCO Corporation и Брет Макклеланд, продуктов мениджър Прецизно земеделие в CNH Industrial.

И накрая, кръгла маса представи актуализация на напредъка, нуждите и предизвикателствата при разработването на агроботи в САЩ. Около масата бяха събрани Правийн Пенмеца, главен изпълнителен директор на Monarch Tractor, Габриел Йотси, главен директор на Калифорнийския университет, Уолт Дъфлок, вицепрезидент на иновациите на западните производители и Ален Пинко, директор на Betteravia Farms. Дебатът беше воден от Джули Пейраш, инвестиционен мениджър за фонда CAPAGRO.

Световна FIRA 2021: 7-9 декември

Тъй има тенденция здравната ситуация да предложи по-добри дни за събития на място, FIRA планира да се отвори отново за обществеността в Тулуза, Франция, като същевременно запази виртуалното си събитие като основен формат: всичко паралелно в продължение на 3 дни конференции, демонстрации, изложби и бизнес.

Идеята на този виртуален формат е да предложи двойно изживяване на участниците, тоест възможността да изберат да участват само онлайн или също и лично. Те ще могат предварително да планират бизнес срещи, които да се провеждат директно на място или чрез видеоконференция с участник от другия край на света.

Когато фермерите поемат ръководството над роботите

Що се отнася до речите, повечето от тях ще се проведат в амфитеатрите на Конгресния център и ще бъдат излъчени на живо в онлайн платформата.

Темата на това шесто издание - „Когато фермерите поемат ръководството над роботите!“, адресира настоящите предизвикателства в сектора. Целта е да направи фермера активен участник във възприемането на роботите - от техния дизайн до боравенето с тях, за да може машината да отговори конкретно на ежедневните му нужди.

FIRA САЩ 2022

Съединените щати и по-специално Калифорния представляват пазар, който е едновременно зрял и достатъчно технологичен, за да подкрепи растежа на агророботиката. Това е една от причините FIRA да заяви, че е избрала тази част на света за първото си регионално издание. С многобройни местни партньори, като WGA - Growers Western, много производители на техника, земеделски производители и селскостопански медии, GOFAR затвърди връзките си с

Калифорнийския университет, местния оператор и съорганизатор на FIRA USA 2022, който трябва да се проведе на място през март 2022 г.